There’s a new Swanboy in town

Hai că-mi place! Se organizează lumea de dedesubt. Swanboy Music și-a făcut cunoscută venirea în underground printr-un party în Expirat și acolo am avut și eu timp să-i descos puțin.

Sunt cinci deocamdată, cinci nebune/nebuni care și-au pus în gând să ajute la creșterea fenomenului underground de la noi prin citez din minte “soluții 360°” adică booking, management, PR online/offline, producție muzicală și ce mai e pe lângă astfel încât artistul/trupa să aibe creația relaxată. Era nevoie de așa ceva? Eu zic că da. Unde-s mulți puterea crește și lucrul ăsta e cu atât mai util acolo unde veniturile sunt mici spre deloc :). O să fie axați pe scena Rock/Metal/Alternative pe unde și activează unii dintre ei deja deci știu bine piața. Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Fine, It’s Pink, We Are Numbers, Sea Section, Pumn și Virgulă, Blana Bombă .

Am întrebat-o pe Andra ce vor ei pe acest pământ și mi-a zis emoționată și pe nerăsuflate:

“Noi vrem prin acest label să acoperim această nevoie nesatisfacută în piață. Vrem să le alocăm resurse unor trupe la început de drum și nu numai ca să aibă condiții optime de dezvoltare şi de creştere. Focusul nostru este pe rock/alternativ, dar nu e un criteriu obligatoriu. Contează cel mai mult drive-ul și potențialul trupei și al oamenilor care sunt în proiect. În perioada următoare ne vom concentra pe ai noștri din țară, dar pe viitor the sky is the limit :).”

Cum îi șade bine unui label la început au făcut un party cu zgomot ;).

Hardcoreala a deschis seara. Secția utilaje grele a labelului, brașovenii de la We Are Numbers. Îi mai văzusem de vreo două ori, dar tot m-au luat prin surprindere. Uite cum au dat-o pe Ghost aici. Energie și șou pe scenă, e trupă de făcut iureș. Următorul gig a aparținut secției de mecanică fină de la Iași Fine, It’s pink, indie rock alternativ cu infuzii de dream pop și electro, centrat pe calitățile vocale ale Ioanei. Uite aici ca să nu crezi că te mint 🙂 Deci un mix interesant între cele două trupe, ca stil și vibe.

Ca să înțelegem că labelul are pretenții de susținere și prin afara țării și-au arătat mușchii cu bulgarii de la smallman care au avut un concert foc.

Next gig pare lansarea primului album Sea Section pe 10 decembrie în Control.

De ce se cheamă aşa? Ei, vă las imaginația să zburde 😎.

Long live Swanboy și la multe trupe cu decorații pe piept ;)!!