Sacoșa cu prospături #128

Pariu că nu e niciunul din voi care a auzit de toate trupele astea :P?

youbet

The Jabba Om de zăpadă Pe ei îi găsiți concertând din când în când prin cluburi mai degrabă mici din București, dar vin cu mulți prieteni/fani după ei și iese distracție. De când i-am văzut prima oară – și cred că a trecut anul – am remarcat piesa asta, care e și una din cele mai gustate de fani. Acum are și clip, primul din cariera trupei. E un fel de vis-cadou pe care și-l fac oamenii ăștia care sunt dealtfel prinși în viața de oameni ai muncii. Un om de zăpadă în Vamă? Cum ar fi ;)…

Dl Goe23 decembrie Asta e trupa cea mai titrată din sacoșă, decanii, VIP-urile :P. Și dacă Hrușcă, Bănică si Holograf au piese de Crăciun ce s-au gândit ei, să le ia fața și să scoată o piesă pentru 23 decembrie. Foarte tare pe marketing băieții ăștia! Și le-a ieșit și pe muzică. O poveste de dragoste pe axa București-Cluj, cu periodicitate de un an și ritm de chefereu. Me love it!

Control 13Teenage story Cine tot zice că punk is dead!? Când apar puștani ca ăștia cu punk a la Sex Pistols n-are cum să nu te ia cu pogo !! Mai au pâna la măiestrie, dar nici punku’ nu-i vreo școală de arte. E pe atitudine. Îi vedem în premieră mondială pe București Vineri 13 în Londophone. Me included ;).

ImortaliaMario, Marie Singura trupă de dark synth/goth de pe la noi pe care o știu eu – asta în cazul în care pe afară există festivaluri de așa ceva- a mai scos o piesă si aud ca mai are pe țeavă. O baladă synth de data asta doar cu vocea lui Dragoș. Nerecomandat Mariilor :). Au concert pe 14 decembrie la The Den. Pentru cei care vor un pic amar dansant peste siropul comercial de sărbători.

KteraFragments Trip-metal din Brașov. Așa-mi vine să zic despre piesa asta. Este al treilea single-urile de pe Story, EP-ul lor de debut. Nu știu nimic despre ei, dar mi-au stârnit interesul. Distorsul ăla chopat mă duce cu găndul la muzica din war-games, dar chitara solo vine și pune liniște peste.

Barely RebelCathedral of Fear Dacă la început doar bănuiam, acum e sigur. Al patrulea single în doar o lună asta înseamnă că e cel putin un EP la orizont de la Mircea, omul care e în spatele acetui proiect. Poate-l vedem si prin București curând. Piesa e un indie folk cu versuri foarte interesante ;). Direct din Londra.

Electric TuxedoMidnight mood Tot la capitolul ai noștrii de la ei e si trupa asta. Londra again. Îmi place din ce în ce mai mult felul cum explorează intersecțiile dintre stiluri. Vedeți voi, asta face presiunea concurenței dintr-un underground organic, trebuie să te evidențiezi explorând. Așa si în piesa asta. Indie, funk, synth, electro, reggaeton. O altă trupă care ar merita o vizita la București.

Electromagnetic Interference(Never) Free Without You De pe albumul doi al one man band – deocamdată- vine al cincilea extras cu clip made on Route 66. Yeahh! Explorarea grunge/ post-grunge melodic continuă, dar trebuie să remarc orchestrația care a crescut evident calitativ, dar și prin numărul de instrumente implicate. Chiar sunt curios acum de-un live :).

KLYDE Happy place Acum ceva timp am primit un mesaj care suna cam așa: ” Salut, sunt KLYDE, vin din mainstream, dar m-am săturat să-mi dicteze cineva cum să-mi fac muzica și acum vreau să fac ce-mi place. Dacă poti să dai o ureche si-o părere”. Eu sunt deschis si știu că nu toți avem, din fericire, aceleași gusturi. N-am experiență prea mare în genul ăsta așa că vă las pe voi să decideți. Clipul m-a făcut să zâmbesc 🙂