Just another winter night

winternightv


Cu sarmaua încă-n gât, cu gingălăii în ureche că oriunde te întorceai dădeai de Măraia sau Giorgi Maicăl, cu lipsa de concerte de prea mult timp, am ales o vineri seara în Fabrica să ma scutur un pic de început de an. Ocazia? Winter Night in Fabrica V – aka cinci ;P – cu patru trupe din zona dură a metalului.

Punctual, la ora 21 pe locație, eu cu alți vreo sută şi de spectatori în sala Claudiu Petre, cu o bere în mână, să prind una din trupele introduse mie pe filiera Fine Sounds, proiectul ăla fain din Brașov, şi anume Underwaves.


Din ce știu eu sunt doar la a doua cântare în București, dar cu siguranță la prima vedere pentru mine. O trupă relativ nouă, cu un album –HIATUS- deja la CV, dar, mai impresionant de atât, a fost prestația pe scenă. Sunet clar, bine lucrat, din zona alternativa a metalului, spre nu-metal, core, cu o vocalistă, Ana, excepțională. Am surpins în public întrebări de genul cine-i asta, frate? Tare și pe mezo-soprano, Tarja like, și mai tare pe growl unde bate la cur mulți deatheri wanna be. Check here.


A început seara în costum de unicoarnă roz și l-a terminat purtată pe brațe după ce a cântat ultimele doua piese din mijlocul publicului cu un impresionant headbanging. De ținut mai mulți ochi pe ei 👍🤘.


Actul doi a fost asigurat de bucureștenii de la Linear Disorder. Cu o tipă noua la bass, Oana, care și-a făcut cu brio treaba, totuși death metalul lor nu m-a convins. Și n-am fost singurul. La fumat a fost cea mai aglomerata perioadă. Ceva a lipsit, dar n-aș putea spunce ce. Parcă n-au dat-o cum trebuie. Degeaba tot chema vocalu’ la circle că nu se lega. Iar faza cu parcă am auzit bis a fost lame. Nu-i nimic! Sunt tineri si au de învățat din momente d’astea. Vezi video aici.A urmat Clitgore, care probabil ar fi trebuit să încheie seara, dar ceva planuri și drumuiri de-ale vocalului au făcut să cânte ei mai devreme. Eu nu știu ce a fost acolo 🤔😅. Intro cu Banana lu’ Valahia și final cu Oac, oac, diridiridac 🤡😎. S-au suit pe scenă în formulă de doi doar, tobarul lipsind. Asta mi-a dat pe alocuri senzația de incomplet, chiar playback. Muzical vorbind au un grindcore tehno cu un growl voice demonic din care nu înțelegi nimic – bine, nici n-ar trebui la genul ăsta 😜- cu kickuri de bass spre djent și mix la secția ritmică de electric beat și real drums infernal. Băăăi!Da’ ce dezlănțiure dă în public! Dinamită, frate!! Piese scurte, nebune, din care doar titlul pare să difere, pornesc circle-uri și mosh instant! Ia vedeți aici un episod, nu mă întrebați pe ce piesă :). Iureșul m-a tras și pe mine acolo. Dezmăț total. De pe la jumatea gigului s-au suit și fanii pe scenă, vreo 20 așa, echipați cum trebuie cu măști de gaze, tricouri Clitgore și atitudine nebună. Senzație!! Deci dacă vrei metal-party cu finalizare asta e trupa 👍👌!Ăsta a fost și momentul culminant al serii din punct de veder al publicului la scenă, cred vreo 200 să fi fost. Oarecum păcat că s-a mai spart treaba, dar de înțeles după risipa de energie. A urmat Saddayah, ploieșteni după origine, dar mulți dintre ei bucureșteni prin adopție.Ei presteaza un death metal cu accente black, dar cu foarte mare calitate muzicală. Formula de cinci cu un lead guitar cu dese incursiuni solo de calitate, tobe demențiale și un bass foarte prezent sonor și scenic. Uite cum a fost. Cred că pot sta cu lejeritate pe orice scenă metal din țară și, cu puțin tupeu, și din afară. Chiar le-aș recomanda să aplice pe la festivaluri de afară pentru că au cu ce 🤘.

Deci, overdose de adrenalină luat. Vedeți că vine Psychosounds Metal Ladies Night, tot acolo și se anunță trupe interesante. Hai rock on!

winternightv