Douăzeci, douăzeci

Douăzeci, douăzeci. Cu reverb. Asta se auzea pe când coboram scările din Londophone, vineri seara. Vulpoii de la 20 Secole Vulpe ademeneau publicul spre scenă cu deja celebrul lor intro. Se întâmpla să fie tradiționalul lor gig de început de an pe care-l vor în locul lor preferat. E doar al doilea an în care se întâmplă așa, dar ei se răsfață că e tradiție și se gândesc deja cum o să fie la aniversarea de cinci ani. Să-i țină, ce să zic :)!

Public nou, public vechi, io… era destul cât să fie bine. Dan, vocalistul, ne-a servit o voce cu un ușor grizon de răgușeală care suna chiar interesant, dar îi urez să se refacă rapid. Marele Vladimir, all black, o ardea misterios si retras, dar eu stiu că era aniversarea lui de ceva ani așa că-i zic de sănătate și fericire ;). Tobele lui George tronau pe scenă de nu mai avea cum să ajungă pe scaun fără să scoată cinelul. Formula nouă, dar deja așezată, cu Matei la chitară, face ca soundul general să fie mai rotund și mai bine lucrat pentru că a scăpat Dan de grija asta și se simte în impetuozitatea cu care atacă microfonul.

Au dat și o piesa nouă. Ei cam au obiceiul de a lansa doua trei piese pe an și 2020 începe cu IONELA care vine cu tot cu clip. O să auziti piesa pe la Guerrilla sau Tananana, dar uite cum sună live:

E cumva poate cea mai bună piesă a lor sau cel puțin așa mi se pare mie, deși merita niște versuri un pic mai lucrate. Clip și păreri personale în următoarea sacoșă ;). În timp ce-i ascultam și dasnsam mă gândeam să-i întreb după de ce nu cântă mai des sau pe când vine albumul de debut. Întâmplarea face ca după gig să-i aud vorbind de joburi și m-am trezit. Da, băi! Oamenii ăștia, la fel ca majoritatea undegroundului nostru sunt fix ca noi, oameni care trebuie să-și câștige existența mergând la joburi, joburi care nu-s tot timpul numa’ miere. Ce-i diferențiază de noi e că ei își urmează visul, pasiunea, și au curajul de a veni în fața noastră să ne dea seri din astea. Și, iar, bine că nu m-am dus să-i trag de urechi că nu cântă mai des pentru că mi-au zis ei că pe 3 martie deschid seara în Expirat pentru Unflicted. Deci ei fac pași înainte, dar în ritmul în care îi lasă viața.

img_20200131_210025_7761510433212.jpg

Așa că hai să ne bucurăm de ei și de alții ca ei care ne fac serile mai frumoase prin subsolurile Bucureștiului ;)!!