Unveiled/From art to heart

unveiled

by Watzzy

Vineri, 31 ianuarie, s-a lansat în Brașov prima platformă dedicată artiștilor pe care aceștia o pot folosi pentru a se promova, a lega toate informațiile legate de munca lor cu alți artiști și cu publicul. Unveiled.ro este site-ul pe care o să aibe profil muzicienii, pictorii, scriitorii, artizanii sau actorii și dansatorii care doresc să fie mai aproape de fanii lor, dar și de potențiali contractori. Manifesto-ul Unveiled sună cam așa:

Unveiled, o platformă care încurajează creativitatea oamenilor. Unveiled este puntea dintre artizani, muzicieni, artiști vizuali, actori, dansatori și fanii lor.

Noi am creat un drum bine pavat pentru ca tu, artistule, să poți arăta lumii creațiile tale și să fii descoperit.

Noi am creat un drum prin care tu fanule, iubitorule de artă poți participa activ la creșterea artistului preferat.

Practic oamenii din Unveiled își folosesc imaginația, talentul și dibăcia pentru a ajuta artiștii să fie mai aproape de fanii lor și viceversa. Pentru mai multe detalii și înscrieri pe platformă, vizitați Unveiled.ro.

Acum că am prezentat obiectul evenimentului, să vedem cum a fost el în sine. Având în vedere că este vorba despre o platformă cu și despre artiști locația aleasă a fost Galeria Ora0, o galerie de artă care vineri și sâmbătă devine o mini sală de concert. Printre exponatele artiștilor locali, Vlad, unul din fondatorii proiectului, a luat microfonul și ne-a povestit despre proiect și motivația lui de a face această platformă, una cât se poate de simplă, ‘nu exista așa ceva, așa că am făcut.’ Asta a fost pe scurt prezentarea platformei către artiști, iar artiștii din câte am văzut au gustat ideea, mai ales că această platformă poate reuni și conturile de social media (facebook, instagram etc.) sub aceeași pagină de artist dând astfel transparență completă asupra artistului pentru urmăritori.

După ce a fost prezentat staff-ul Unvelied care, apropos, poate oferi și consultanță în diferite domenii (click pe Unveiled.ro pentru mai multe detalii) a urmat un mini-concert Alexu and The Voices Inside. Alexu l-a avut alături pe cel care l-a ajutat cu înregistrarea primelor două ep-uri, Bughy (aka. Bogdan Ioniță) la chitară. Cei doi au cântat cinci piese. De data aceasta Alexu a fost mult mai lejer. A cântat stând pe scaun, mai soft și mai lejer. Light Me Up a sunat plin și colorat. Culoarea a fost dată de intervențiile pe chitară ale lui Bughy. M-a dus cu gândul la o plimbare seară pe aleea de sub Tâmpa. Apoi a fost Summertime, un cover după My Chemical Romance, probabil un strop de nostalgie din liceu al lui Alexu și nu numai. Lumea a apreciat interpretarea cu mult feeling și patos. Énouement este o piesă de pe noul album ce va apărea în curând. S-a simțit că piesa este fresh. S-a simțit cum sentimentele transmise sunt încă vii și ar dori să mai stea. Concertul s-a încheiat cu două cover-uri. Primul a fost Redbone de la Childish Gambino. Ușor reorchestrată de Alexu și Bughy, interpretarea a prins publicul de guler și i-a tras într-o stare de chill groove. Apoi a fost Bohemian Rhapsody de Queen. Mereu am fost reticient când venea vorba de Queen. Asta pentru că undeva în imaginația mea este aproape imposibil să recreezi feeling-ul acelei trupe. Alexu și Bughy au reorchestrat piesa, au avut feeling și -lau transmis, iar publicul a reacționat pozitiv. Dar, și asta e părerea mea, rămân la ideea că există pe lume piese care nu pot fi reinterpretate în același feeling cu originalul, iar Bohemian Rhapsody este una din ele. Concertul a fost unul chill savurat de public în care Alexu a interacționat cu oamenii și oamenii au răspuns prin aplauze și zâmbete.

După concert a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri cu cei de la Unveiled.ro, apoi lumea a rămas la petrecut seara cu băutură și nachos.

Din punctul meu de vedere Unveiled.ro este o platformă utilă atât pentru artiști cât și pentru fani, dar și pentru booking agents sau eventuali contractori. Spor și succes în continuare.

P.S.

Alexu va lansa album și va avea concerte:

          29 martie, ora 19:00, Club Expirat, București

      –     10 aprilie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta, Brașov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s