Pe adresa redacției: eklipse

pe adresa

În mod așteptat, asumat, dar nu fără zbateri, timp și energie alocată proiectului ăsta, CriticEyez, de el zic 😅 – a început să devina vizibil și, ce e și mai important, ajunge exact acolo unde îmi doream să ajungă adică la firu’ ierbii undergroundului. Me happy, dar…

… dar asta vine și cu o responsabilitate. Primesc deja destul de des materiale audio în tot felul de formate și din diverse genuri, fără vreo rugăminte sau implicare, ci doar să-mi dau o părere. După cum v-ați prins – dar am și declarat asta 🙂 – nu am vreo pregătire muzicală, nu cânt, n-am cântat – cel puțin nu public -. Cum ar veni am doar școala vieții din fața scenei, un pic din spatele ei, și multe zile de stat cu căștile în ureche pe genuri eterogene, de la folk la goth, de la synth la death, de la punk la soul.

Am avut nevoie de acest intro ca să înțelegeți ce e cu rubria pe care o inaugurez acum. O să dau o formă scrisă părerilor mele despre materialele pe care le primesc și pe care  consider că merită să le auziți și voi. Materialele sunt lansate în online, dar boții, algoritmii, timpul, nu le lasă să ajungă la voi  așa că mă bat eu cu Zucky 🤣.

eklipse

First shoot se oprește la eklipse, un proiect din sfera muzicii electronice,  început în Iași și ajuns la mine pe filiera Fine Sounds din Brașov, oraș unde se  află acum. Precizez asta ca să vedeți că lucrurile se întâmplă prin țară, dar suntem atât de ghidați de ce “ni se dă” încât multe proiecte mor înainte de timp.

Deci, avem un one man project, ca majoritatea din zona asta de muzică. Albumul de debut se cheamă Idolatry și va fi lansat prin martie, unde și când o să va dau de știre pe fb.

E un album concept în care artistul se caută și abordează mai multe subgenuri. Albumul/EP-ul, că nu știu exact ce formă vrea să-i dea artistul, are opt piese. Le găsiți pe Soundcloud-ul artistului:

Căutarea exploreaza zonele electronicii clasice cu influențe din greii genului, Jarre (False Gods, Saturday), Vangelis (Arthemis Theme, Heliopolis Station), și ajungând până la EDM, trap, dnb și amalgamul de stiluri specific anilor ăștia. Nu foarte multe layere, urechea mea identifică vreo patru, dar mai ziceți și voi, beaturi syncopate, efecte specifice trapului cu construcții care merg spre dropuri care nu vin sau cu pasaje mai dark unde simți că ar merge o voce.

Preferata mea este Murder Downbelow și vă dau ghes să ascultați tot albumul pe contul lui de Soundcloud.

 

Acestea ziind fise – credit Pandutzu – așteptați-vă și la alte dezvăluiri d’astea de prin cotloanele undergroundului nostru sosite …

pe adresa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s