Pe adresa redacției: Watzzy

Având în vedere și pentru că episodul pilot al acestei noi rubrici a avut oareșce interes mă reped azi spre încă unul.

pe adresa


Tot Brașov 😄. Neintenționat. Dar nu electronică, ci funk rock de la Watzzy.

Pamela este albumul în cauză lansat spre final de 2019. Construit oarecum cu fir epic, albumul are 11 piese din care două se ocupă de intarea în atmosferă: Monolog – muzică plus un haios text care trimite direct la bere – și Outro la final, unde Robert ne împărtășește din condiția mai degrabă pesimistă a artistului pe planetă. Între cele două capete se perindă albumul într-un amestec de funk, folk și blues. Bere pare hitul, are clip și versuri ușor de reținut și, mai ales, de urlat 😜. O piesă de bere după cum e și titlul, adică o văd ușor dansabilă la un chef ad-hoc cu colegii de facultate.Partea energică a albumului e completată de cele două piese Vânătoare 1&2, piese care mă duc cu gândul la trupa Phoenix, poate și de la vioara care se amestecă în iureșul sonor. Din zona asta a albumului consider că Lean on Me e cea mai completă și sexy piesă. Are tracțiune, e bine lucrată instrumental, un funk numai bun de ringul de dans.Celelalte piese ale albumului cad mai degrabă în zona baladelor, având și mai multe influențe dinspre blues. Pe Stars apare și o voce feminină cam bună, a Ioanei Carp-Crudu. A simțit și el valoarea piesei așa că a primit și un DIY video just nice.Din zona asta mi-a sărit în ureche Short song care ar merita și ea a o promovare cu un lyric video. Cumva înclin spre zona asta, aici văd mai bine pus în valoare stilul său și calitățile instrumentale.

Deși pare un proiect one man band a colaborat cu ceva artiști la realizarea pieselor, dar, din păcate, nu știu dacă Soka, Bodi, Cipa vă zic vouă ceva. Eu îi mentionez.

Câteva din piesele de pe album au fost lansate prin platforma Fine Sounds, de fapt aşa ne-am şi întâlnit. Bună treabă se face acolo.

În loc de încheiere, o invitație şi un anunț. Duminică, 23 februarie, îl putem vedea şi auzi pe Watzzy în Londophone de Bucureşti. Aşa putem să-l întrebăm la o bere despre și cine-i Pamela 😎. Tot atunci putem afla pe când noul album la care lucrează, dar nu ştiți asta de la mine.

Voi continuați să trimiteți pe adresa redacției 😎.

pe adresa