BD la Expirat

Hai că v-am băgat în ceață cu titlul ☺️. BD as in Baba Dochia, trupa de electronic rock din Cluj care a descins în prima parte a serii Swanboy Music din Expirat.

A doua parte a aparținut celebrilor, maiestuoşilor, fenomenului Am Fost La Munte Și-a Mi-a Plăcut, trupa de post-rock și meme despre care v-am mai scris ( ia de vezi aici). Au fost blană cât i-am prins io, au dat şi una nouă- Ne Cerem Scuze Pentru Disconfortul Creat-, dar în prezenta o să-mi dau părerea despre Baba Dochia.

Dacă Electric Castle nu-i cheamă anul ăsta e pierderea lor 😜. Au mai fost la prima ediție, dar se cere un come back. BD sună ca şi cum ai lua Moderat și l-ai izbi de God is an Astronaut. Pe alocuri te duce chiar spre Prodigy. Construcții muzicale specifice zonei electronice, cu adăugări treptate de layere din synthuri, samplere şi beaturi, peste care se toarnă layerul post-rock cu real drums – şi ce mişto se completează setul de tobe cu beaturile electro!! – plus chitara electrică solo, un fel de însăilare aurie pe un costum de ninja 😉. Ne alegem astfel cu varianta dansantă a post-rockului şi ai ocazia să vezi o parte din pleatării cu tricouri AMFLŞP țopăind stânga dreapta până la transpirație. Me included. Check live

Ca să fie treaba și mai interesantă oamenii vin cu parte vizuală, pe fiecare piesa alta, cumva mesajele fiind transmise pe acolo. Amestecuri de imagini filmate şi joacă digitală, pe repeat, in sync cu sunetul. A fost un visual cu o suprapunere a reacțiilor lui Sergiu Celibidache dintr-un concert, care se potriveau la bit cu piesa BD. Genial! Și partea de lumini pe scenă a fost gândită cumva. Dap. Mega show fac băieții ăștia.

La capitolul ce sa facă să fie mai beton n-am prea multe de zis. Poate chitara solo mai prezentă pe zonele dramatice ale pieselor. Aaa! Şi un minim de dialog verbal cu sala, o cimilitură, un howdy, un bye-bye 😉.

Deci, Electric Castle, ce zici ?😎

20200221_2000431104168490.jpg