Ska din Sibiuda,da,da fericirea chiar există

mi-am găsit o gagică punkistă...

… cu un mare zâmbet și versurile din Punkista lor așa am plecat de la reîntâlnirea cu baieții de la Suburbia 11. Aș mai fi stat, dar se închidea The Pub-Universității iar ei trebuiau s-o ia din loc spre casă. Nu-i mai văzusem de vreo doi ani și se cerea revederea mai ales că au de aproape un an un nou vocal, Claudiu Falamaș, care a adus un suflu nou pe scenă, încă un pic de nebunie și un uplift la o parte din versuri.Cei de la The Pub s-au gândit bine să-i combine cu punkiștii de la Recycle Bin. Nu i-am prins decât pe final, dar știu ce le poate pielea. O potrivire și mai bună poate ar fi fost cu Just Another Lie. Poate data viitoare. Oricum mă bucur că a mai aparut un loc decent de cântat și chiar vă dau ghes să urmăriți concertele organizate de ei, mai toate cu potențial dansant 😉.Așa a fost și la balcanic-ska-punk-reggae manii din Sibiu. Doar vreo 20 de oameni pe ring si încă pe atâția în restul pubului, dar n-a contat. Cam puțin pentru ce pot ei, dar nah, faci rai din ce ai 😄. Inclusiv cu noua mascotă a trupei, calul Giuseppe, care a tropăit peste tot și în continuu. Le recomand să-l includă prin merch – apropos, am în sfârșit tricou de-al lor 😍 – prin clipuri, prin fb. E simpatic și are lipici la fete.

Au deja destul material pentru un prim album pe care sper să ni-l dea anul ăsta, la fel cum sper ca ska-ul lor balcanic să prindă vânt și să împrăștie veselia și cheful de dans și viață pe ici pe colo, pe la festivalurile importante, pe la noi și pe afară 😜. Ce au dat pe scena din The Pub m-a convins și mi-a învins oboseala de am țopăit mai tot showul. În prima parte, piese mai noi sau mai necunoscute. Pe One shot m-am oprit din dans ca să vă dau un live 👇👇👇

Am remarcat două piese noi: o baladă ska cu versuri de Bobo Burlăcianu destul de ok, mai trebuie să o ascult pentru o părere mai elaborată, și una à la Gogol Bordello cu trompetă în loc de vioară și cu versuri fun, fun, fun. Apropos de intrumente, a schimbat Sanyi cinci instrumente plus vocea 🙂: trompetă, trombon, acordeon, melodică și un fluier tradițional parcă împrumutat din Mărginimea Sibiului.Omu’ e toba de muzică și asta în modul cel mai erudit, cu o groază de proiecte muzicale din zona aia cultă. Și la tobar am decoperit calitățile vocale deosebite spre final. Amploare, dramatism, onduleuri vocale. Le are pe toate 🙂.Un lucru important de menționat. Și ei și Recycle Bin au adus aminte prin discurs și piese de momentul 10 august 2018. Așa intră un eveniment în conștientul colectiv. Big up boys! De la ei piesa Ziua Inconștienței Naționale ar putea fi transformat într-un imn alternativ al nației noastre.

Final cu piesele cunoscute. Română, engleză, spaniolă, toate s-au amestecat pe Horiada, Taci și bea sau Revoltosa finalizând cu Punkista, piesa care a ridicat efectiv pe toată lumea care mai avea puterea să stea-n scune. Piesă obligatorie pentru orice playlist de party.N-au scapat de bis. N-au trecut neobservați. După ce au terminat de cântat am trecut pe lângă o masă la care se discuta febril de cât de tare a fost și curgeau likeurile la pagina lor de fb 🙂.

Until we meet again estoy esperando primul album 😜!!

img_20200221_231543_0221091867250.jpg