Melancolic trip

Am primit mărțisor de la Expirat 😄! Asta pentru că au reușit să aducă, la primul lor live ever, trupa pe care am descoperit-o acum vreo un an și ceva, Trip Manilla. A fost una din trupele care mi-au dat cu 10 Marius Țeicu din prima 😜. Cu toate astea, cu toate că au avut o perioadă de vreo șase luni în care au scos piese cu tot cu clipuri DIY pe bandă rulantă, nu au avut ocazia de un live pănă acum. Piese bune, nu umpluturi, ceea ce dovedea că bazinu avea peștișoru’ de aur prin el.

Ei, cu gândul ăsta am așteptat primul lor concert. Nici lor nu le-a fost ușor cu emoțiile. Asta și datorită faptului că era destulă lume în Expirat pentru o duminică seara. Probabil mulți prieteni de-ai lor, dar și d-ăștia ca mine care-i auziseră pe net sau pe la Guerrilla– mulțumim Bogdan Șerban &co -, plus trei filipineze de baștină de la vreo 50 de kilometrii de Manilla care probabil au descoperit întâmplător trupa și le-a plăcut. Nu cred că numele are vreo legătură cu orașul, de fapt aș pune pariu că nu. Îmi place să-mi imaginez că au făcut o serată de board games și degustare de vin și le-a venit inspirația din înaltul cerului gurii :). Catchy, btw 😉.

Ce cântă ei? Ei nu se lasă prinși de vreun stil. Eclectic trip-hop sau un miez de trip hop balcanic-melancolic pe care grefează elemente de jazz, rap, folk, electro și ce-o mai fi. Și versurile, oh, versurille! N-am cum explica în cuvintele mele ce pun ei acolo. Ascultați voi cu urechiușele voastre. Au doar două piese în engleză, ambele de excepție Bloody Way – pe care au început-o de trei ori ca la un veritabil debut, eveniment pe care Vali l-a deturnat spre o sursă de fun ca un veritabil MC- și Ding dong, piesa care m-a făcut să scriu un articol doar pentru ea pentru că merită muuult mai mult (vezi aici). Vă las și live-ul ca să înțelegeți ce vă zic 👇👇👇

Core-ul trupei e format din trei: Oana și Vali la voce plus Ducu la tobe, lor alăturându-se Lori de la Retro Future la bass și încă un tip căruia îmi cer scuze că nu i-am reținut numele. Ocazional se mai schimbă si instrumentele și rolurile, dar de regulă Oana și Vali fac un cuplu la voce și cât de mișto li se împletesc vocile! Înger și vagabond, cam asta e comparația care-mi vine în minte.

Surprinzător pentru o trupă la primul live, dar absolut meritat, piese ca AMR, Noi Doi, Bașca, Mâine sunt deja cunoscute de fani de la primele acorduri. AMR e un rap like 90’s foarte catchy. Au avut aplauze intense de la prima piesă, Plutesc parcă. Și așa s-a ținut lanț tot concertul. Am aflat surprins că Fuga e nascută undeva acum 18 ani și poate fi atestată de către istoricii muzicali ca fiind actul de naștere al trupei. Ce s-a petrecut între timp cu ei? De ce n-au vrut neaparat să fie o trupă pe Atomic? Viața… Bine că vin acum. Copți, maturi, dar totuși destul de adolescenți să fie cool pentru urechile noastre.

Lin, piesa care trebuia să ne scoată ușor din concert și să ne lase plutind pe undeva, n-a făcut decât să zgândăre publicul să ceară nu unul, ci două bisuri: Noi Doi și AMR.

Să nu uit de vissualuri. Multe din piesele lor au clipuri DIY și au fost proiectate pe peretele din spatele scenei, dar din păcate nu s-a văzut prea ok. Trebuie cumva adaptate din clip în vissual de live. Dar e timp.

Deci, dacă doriți o excursie exotică folosiți cu încredere Trip Manilla 😄!!

20200302_160708830118227.jpg