Cerbul de Jager


Dragă Cerbule, țin să-ți mulțumesc pentru că ți-ai băgat copitele prin ograda noastră de-i zicem underground. Ai stârnit vreo 80 de trupe din toate regnurile să-ți trimită ce au ele mai bun, l-ai chemat și pe vânătoru’ ăla bun de Bogdan Șerban și tre’ sa recunosc că ai ales bine 😄. Greu de ales doar patru. Știu că ar mai fi fost înca vreo 10 cam pe la aceeași valoare , dar ce ai adus la Festivalul Cerbul de Jager în Expirat, la showul final, a fost buuun!

Puzderie de lume în poiana la Expirat de stătea lumea la intrare asteptând să mai iasă câte unii la țigară să poată intra. Mult public tânăr și mulți la prima oară pe acolo.

Cerbule, dar știu că ești punctual nu glumă. Așa de punctual că am ratat din cauza întârzierii mele prima trupă, One Night Stand, reprezentanții hard-rockului în finală. Vă las un live și lor le promit că mă revanșez 😉.Am ajuns fix când începea Scuzerambeat, da, fix ca si voi am zâmbit la numele ăsta și la ce potențial de meme are 🤣. Pe lângă cei trei nemțeni de bază au urcat pe scenă și un trio de backing vocals. Numa’ imaginați-vă o trupă punk care are atâtea voci 😛. Punk e core direction, dar vin înflorituri și tranziții dinspre funk, grunge, ska, intro la fluier ciobănesc.

20200305_2153222090952856.jpgPe fondul ăsta sonor se suprapun versurile, cântate cu un ușor accent moldav de tot farmecul, versuri simple, fără pretenții de ceva profunzime, dar care au agățat publicul într-un mare fel. Mă uitam în jurul meu și parcă eram la ditai trupa, cu vechime și fani ca vibe, dar pe buzele tuturor era “Cât de tari sunt aștia!” Dezmăț din capu’ sălii până în fața scenei. Punkul lor bagabond are carismă. Nu prea găsesc material video, dar vă las singura dâra, deocamdată, din online Moara cu Noroc la 3 litri. You punk, guyzz 😎👌!!Schimbare la scenă și la stil. Urcă Max Konstant. Altă apariție surprinzătoare și la prima vedere pentru mine. Un hip hop band cu o tipă la voce senzațională! Parcă venea de pe străzile Bronxului, leagănul hip-hopului . O voce care se juca ba pe flow, ba pe soul sau r&b, cu atitudine și o engleză americană de la mama ei.Probabil la cel mai important concert al lor de până acum, au stârnit și ei reacții în public. Cam dansau invitatele cerbului 😜. Nici cu ceilalți din band nu mi-e rușine Calitate la solourile de chitară, bass sau clape. N-am dubiu că ar face față peste ocean. Iară’ bine Cerbule pentru cum ai ales. Un pic din Max Konstant show aici 👇👇👇Cea de-a patra trupă, Cerbule, e și unul din pariurile mele pe anul ăsta. Kings Are Overrated din Timisoara, un spin off The Case, dar cu propria identitate, drum și stil total diferit. Ei au adus electro-popul pe scenă. Au avut de luptat cu epuizarea publicului dupa atâtea ore de muzică si, implicit, cu mai puțini oameni la scenă. Se pregătesc de lansarea primului album în curând,deci au deja destul material cât să susțină un show pe o scenă de festival și i-aș vedea anul ăsta la Summer Well, ce zici, Cerbule 😉?

20200306_00531452468791.jpgCa apariție scenică, carismă, au deja pachet de export și sunt gata de experiențe pe scene de afară. Vocea lui Ciprian, pendularea între distors și zone de dream pop și clapele ușor retro-electric definesc deja stilul lor. Mențin pariul. Tu unde-i mai duci , Cerbule?Pe lângă cele patru finaliste Cerbul ne-a mai făcut surpriza de a invita COMA , Silent Strike și CTC plus multe shoturi din izvorul lui secret. Io îți urez să continui, Cerbule, să-ți fie coarnele sănătoase și să ai lipici la ciute 😉!

20200305_2254201720772094.jpg