Ana, merci de cântec


S-au făcut deja doi ani de cănd am auzit-o pe Ana Coman la primul concert per se, în Londophone. De la câțiva prieteni și nelipsiții părinți la sold out în Expirat a fost drum de un album, de primul ei album, 9 Missed Calls. Ana și-a văzut de drum și cântec. Ana nu s-a făcut mare în schimb noi am crescut să putem vedea de ce e ea în stare.

Cumva, piesă dupa piesă, colaborare după colaborare, albumul a prins contur și iată că ni l-a dat. De la doar ea și o chitară acum îi are alături pe Dan Minel Stoica (keyboards & guitar) și Daniel Olteanu (drums & synths).


Da, Ana nu s-a făcut mare, încă. E în mijlocul vâltorii din anii tinereții și asta se simte în toate piesele de pe album. Are destule experiențe cât să știe cât de greu și frumos este în doi, să știe că poate fi frumos chiar dacă te-ai ars, să aibe deja cicatrici din foste povești, dar încă multe de adunat. Din amestecul ăsta de ups and downs s-a închegat vibeul albumului, pe alocuri melancolic, uneori trist, dar mai mereu simți că va fi bine.


Am crezut inițial că va fi un album de gagici si, de aici, cumva intuitivă data lansării 8 martie. Recunosc că m-am înșelat si asta e o surpriză placută. La fel de mulți bărbați la lansare care mai și știau versurile, semn că ce zice ea acolo e valabil indiferent de ești o ea sau un el.

După cum vă puteți prinde din titlu albumul are nouă piese, plus un bonus track – Apel în așteptare – cu Doru Pușcașu de la om la lună, o piesă care, după titlu, pare un fel de hook lansat în stil hollywoodian pentru un posibil viitor album 😉. Trei piese în limba română – Contratimp, Până Mâine și Apel în așeptare – restul în engleză.

Uite-l live pe ContratimpStilul variază între mellow pop cu influențe blues (oare de la cine 😜?) și pop cu indie&new folk pe piesele mai dansante ca Drugs sau Run. Totuși priza la public o au cele în limba română. Reacția publicului la concertul din Expirat pentru o piesă lansată de abia acum o lună a fost incredibilă. Murmur de versuri pe Până Mâine de la început până la sfărșit, nu conta femeie sau bărbat, cu extra voce pe concluzia refren … Până Mâine! Nu degeaba a fost smulsă la al doilea bis 🤣.
Că tot am ajuns la concertl de lansare al albumului – ăla SOLD OUT! – sunt de menționat piesele featuring, un trademark al Anei care intră foarte ușor în colaborare cu trupele și vocaliștii, până acum doar de sex masculin. L-am avut pe Paul Manolescu de la Eyedrops cu care a cântat Lucruri Simple, doar ei doi si o chitară după cum puteți vedea în live-ul de mai jos:Apoi cu Emil Luca de la Aeon Blank pe Fluturi Albi cu tot cu violoncelul lui Alex Grăjdeanu – o interpretare dătătoare de furnicături- și Mihai Tacoi de la Umbra și al lor comun Căzuți din lună. Singurul featuring prezent însă pe album, cel cu Doru, nu s-a putut face ca la carte din lipsă de el 😄 – om la lună având concert la Iași-, dar nu-i nimic, Ana mai are concert în Expirat pe 21 martie și poate prindem atunci dialogul lor din Apel în așteptare. Merită 😉.Albumul e la liber pe platforme, dar e disponibil și în format fizic. Pentru că-s mai sentimental am ales să am ceva amintire de la concertul ăsta. Oricum ați face nu uitați să vă susțineți artiști ! Ana, merci de cântec ♥️!