Sacoșa cu prospături #149

O sacoșă altfel. Din austeritatea izolării iese abundența. Ciudat, nu!?  Ne-am fi așteptat la rafturi goale, dar se pare că privarea de interacțiune umană, depărtarea socială, apasă pe butoane neexploatate în artiștii noștri. Să dăm play, să dăm share 😉

play

 

Trip ManillaREMEMBER      Când iei o piesă și o cânți cam la fel se cheamă tribute. Când o treci prin filtrul tău se cheamă cover. Când iei mai multe piese originale și le amesteci potrivit urechii se cheamă mashup. Dar când iei frânturi din Oasis, The Cure, Nirvana, The Doors și le cânți așa cum simți se cheamă REMEMBER și e un fel de a-ți cânta oracolul, pagina 7, ce muzică asculți 😉.

 

 

Tudor Olaru –    Te port în gând     Teddy Olaru, a luat linia de bass de la No woman no cry, a pus peste ea versurile de la cântecul lui Vali Sterian și și-a etalat o parte din garderobă, mai ales colecția de pălării. Așa a dat o nouă viață piesei ăsteia care nu duce lipsa de cover/preluări.  E cam cea mai de Stuf versiune a ei pe care o știu. Teddy, nu citi asta!  Aproape că-mi doresc să mai stai un timp în carantină 😜.

 

 

Cristi PascuChef de chef   Nu văd acum cum ai putea duce piesa originală a lu’ Adrian Minune într-un așa antipod. Dar uite ce scoate carantina din om! Chapeaux, Cristian și mă bucur că ți-ai luat vocea la purtat. Închin paharu! Easy 😜!

 

Oigan Quarantunes #7 | Poveste mică      De pe albumul  Interioare al lui Alexandru Andrieș. Din curte. Din carantina de unde Oigăn ne tot dă bijuterii d’astea – e deja la #7 așa că aveți ce recupera, le găsiți pe pagina lui – . Dar de data asta este eclipsat. În sfârșit!! Partea vizuală dă tot farmecul. Sorry, Oigăn, da’ n-ai cum concura cu zâmbetul și culorile Annei 😜.

 

STEMA Lacul    O poveste despre cum ce trăim devine amintire. Schimbarea perspectivei în versuri adună la un loc toate trăirile unei povești din lacul existenței noastre. Pare inspirată dintr-o întâmplare reală. Ce mișto se leagă cele două părți ale piesei! Ca iarna cu primăvara. Ca o iesire din dezgheț.  Soundul chitării ca dintr-o balada surf rock și imaginiloe gri unduinde ale dansatoarei ca un delfin prinre valurile/scaune  m-au făcut să stau ceva timp cu youtube pe ea 😜. Mai ales în perioada asta…

 

Paul din carantină ( aka Paul Drăgușin de la Gramofone) – This must be the place Talking Heads cover

Dap, punem capac sacoșei cu dans. Pe valul de revival al soundului optzecist și din abundența de timp la dispoziție când ai talent, imaginație și instrumente prin casă ies d’astea. This must be the place and time for us to rediscover … us 😜

 

Imortalia Lasciatemi cantare   Nici la asta nu mă așteptam. Toto Cotugno tras în goth darkwave 😄 . Ocazie cu care intră și prima piesă în italiană la sacoșă . Având în vedere că Italia e închisă de atâta timp refrenul cântat de Dragoș se transformă în strigăt de luptă.

 

E o zi bună de play. & share 😄!

 

play

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s