Sacoșa cu prospături #153

Cutumele și uzanțele sociale diminuează cumva rolul tristeții în echilibrul unei minți sănătoase. Bine, atât timp cât nu e caz patologic 😜. S-a nimerit ca sacoșa de față să adune piese din spectrul ăsta. Nu le-am căutat. Au venit prin curier, le-am primit cu drag și vi le dau și vouă.

sadness

Hoții – Îngrozitor    A doua ieșire în eter a acestei trupe unde avem o colaborare îngrozitoare între Mihnea ( Luna Amară ) și Eugen Maleș ( Fluturi pe Asfalt ). Un fel de marș funebru ambiental. Ciudat e că îți lasă o senzație de curățenie pe suflet. Parcă adună cu un mare plug toate buruienile din sufletul tău. Îngrozitor de bine!!

Electromagnetic InterferenceHelen   Trecem la balada grunge de pe albumul I’m Bright al one man band Electromagnetic Interference lansat la sfârșitul anului trecut. Piesa a mai fost în sacoșă, dar acum vine cu un videoclip spectaculos atât prin imagine, dar mai ales prin faptul că e un live DIY făcut în mansarda lui Emi. Perspectiva cosmic-simbolică dezvăluie și niște valențe noi ale piesei. We all need saving from ourselves…

DoomezeuKranioutopus   Tot via Rock pe Pâine a venit în preajma Paștelui piesa asta. Doom creștinesc, câta’ dihotomia aici. Cu un intro balcanic, cu un chorus gregorian like, cu linie de bass bântuitoare și să nu mai vorbim de vocalist. Nu știu și nu găsesc nimic despre trupa asta. Mă face să cred că-s niște popi, niște sihastrii care n-au cum îmbina pasiunea pentru metal și dogmă în același timp și d-aia o ard incognito. Dar tare bine le iese!

Sphera NoctisMortua Est   Metal atmosferic, epic pe alocuri, cu versuri din celebra poezia a lui Eminescu, din perioada dark-eminesciană, ca să se potrivească în sacoșa asta. De încurajat proiectul care se tot luptă să revină pe scena de profil.

ȘEPCI  aka   Vlad EnescuRobert CotorosDragos SuteuMatei Puscaru și Stere  CozmaCâmpean mări se uniră și ne dovediră la o repetiție  cât de metal pot s-o ardă. Piesa în sine e rara avis fiind singura “întâmplare” de genul ăsta pe care gașca o împarte cu noi. Or mai fi, vor mai fi , cine știe. Ziceti voi dacă mai vreți 😜.

The Sonic TasteHate    Avem și clip la piesa asta, cea mai recentă piesa TST, un live la Diud. Aici tristețea o dă în hate. Ca așa se întâmplă când o ții prea mult în tine. În rest un r’n’r full sound, un stil îngropat, dar ce bine sună acum în epoca synthurilor. I-o dedic cu ură covidului 🤘!!

CEP feat. Mihai Clor Andrei (Breathelast.)- Zgomot    Iar o întâmplare de piesă de la un om care de care vă loviți des pe la concerte. Domnul Contemporary Establishment de obicei promovează trupele de gen, dar când te joci cu focul se pare că te prinde, te aprinde. Și se prinde bine! Un pogo sincer – și cam lung, tre’ să fii în formă 😜 –  vă urez după atâta tristețe. Hai curaj, să ne mai dai ! 🤘

 

Let your sadness flow, that’s the way to grow 🤘

sadness

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s