Gazeta de covid – Umbra

 

O poezie de trupă, :umbra. Priveam stele aliniate a’ lu’ Elon și m-am întrebat oare ce mai fac?

 

umbra

 

Io : Tutto bene, all good?

Matei: Doamne ajută!

Alex: Tutto Cutugno.

Mihai: Bună ziua și bine v-am găsit, da, iată, trăim să luptăm în continuare.

Cristi: Bellissimo !

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

Matei: Am băut niște beri, am făcut chiar și un mic concert, dar mai mult cred că fiecare și-a păstrat timpul pentru sine.

Alex: Am tras o mini cântare, fiecare cum a putut, dar ne-am mai “văzut” așa la vorbă.

Mihai: Am înregistrat pentru festivalul “Solidar Local”. Sincer eu nu eram pregătit pentru ce înseamnă o producție audio-video homemade și vreau să apreciez public pe această cale munca vlog-erilor. Repetițiile au farmecul lor doar pe viu.

Cristi: Nu știu cine face asta, dar ar fi haioasă o cântare cu băieții pe Skype, să dăm un jam cu un set improvizat din oale și găleți.

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

Matei: Să ai tragere de inimă să mai faci ceva știind că ți s-au anulat/decalat toate planurile pe aproape tot anul.

Alex: Să crezi că știi ce înseamnă revenirea la normal. Nu știm ce urmează, dar știm că ne lipsesc scena și caterinca de la repetiții.

Mihai: Noi suntem prieteni vechi, iar viața de trupa nu are cum să preceadă ca importanță starea noastră colectivă de bine, atât fizic, cât și psihic, așa că e important să fim bine, ca mai apoi să facem treaba bună împreună, sănătoși și sexy balamuc.

Cristi: Există plusuri și minusuri în toată situația asta. Minusul e clar că nu ne vedem, iar când vom relua băiețeala o să dureze o perioadă să sune trupa cum trebuie, dar partea bună e că toți ne gândim la tot felul de idei pentru noile piese și cred că vor apărea niște cântece mișto după pandemie. E greu mai ales pentru cine nu are acces la instrument.

umbra 2

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta?

Matei: Piese vor ieși cu siguranță, indiferent dacă suntem conștienți de ele deja sau nu.

Alex: Clar.

Mihai: Mulțumesc, băieți, știu că aveți încredere în mine că o să compun frumos! :umbra nu a avut până acum o componentă socială de mesaj, dar nu o exclud într-un viitor. Tot ce pot să spun e că sunt multe idei noi și voi veți asculta doar ce e mai bun.

Cristi: Cum am zis, sigur o să iasă ceva interesant, să sperăm că nu prea depresive, nu că v-am fi obișnuit cu piese flower power.

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți că trupă după ce ne liberăm?

Matei: Să stăm un pic acasă să ne odihnim.

Alex: Ne facem de treaba pe acasă, că am lenevit până acum.

Mihai: Eu am nevoie de atmosfera unui turneu cu băieții, genul ăla de libertate și bucurie nu o găseșți în altceva.

Cristi: Să ne găsim în primul rând o sala de repetiții care să sune bine, renunțând la vechea sala de ceva timp. Si apoi un grătar melodios.

Io: Cum vedeți scena muzicală a underground-ului la revenire?

Matei: Va fi un loc foarte ciudat și neobișnuit, de la care efectiv nu știu la ce să mă aștept. Mi se pare că varianta în care publicul se întoarce înzecit are la fel de mari șanse să se întâmple ca și varianta în care publicul a dispărut complet.

Alex: Mai strânsă că niciodată, sau cel puțin așa ar trebui. Toată lumea hibernează și sper doar că până se întorc artiștii pe scenă, publicul o să fie în față.

Mihai: Eu aleg să cred că va fi măcar puțin mai bine, dar noi ne facem treaba oricum din pasiune pentru muzică și pentru acel mic ajutor pe care îl dăm celor care ne ascultă și se identifică unui anumit sentiment din piesele noastre. Poate că de acum înainte oamenii vor profită de fiecare ocazie să se bucure împreună cu noi, căci “lasă că îi văd data viitoare” a devenit o incertitudine prea mare.

Cristi: Lucrurile nu arată roz, cu siguranță o să fie afectat pe termen lung și sectorul de underground. Cu toate astea, din cauza faptului că se vor anula toate festivalurile de pe anul asta, în ideea în care consider că nu se vor putea organiza evenimente cu mai mult de 500 de persoane, s-ar putea ca persoanele care ar fi mers la astfel de evenimente să se orienteze către underground. Vom vedea.

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

Matei: Doamne ajută!

Alex: Să trăiți bine.

Mihai: “Fie că bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos a înviat!” Asta voiam să zic, în cazul în care nu ați mai primit nici măcar un sms penibil anul asta. Acum serios, vă doresc răbdare, o să fie bine.

Cristi: Să fiți cuminți!

 

Și încă un mesaj de la ei pe care ni l-au dat la pachet fără să știe că ne va fi de folos chiar zilele astea.

Dl Goe, ai legătura 😉

umbra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s