Gazeta de covid – Aeon Blank

Cu un album lansat prin toamnă – DYSTOPIA– , cu un clip demență la I wish I had a gun, cu măști customized de râs în fața covidului, trupa de alternativ melodios AEON BLANK vă urează “Hai, liberare!!” 😜

aeon1

Io: Tutto bene, all good?

AEON BLANK: Bine, sănătoși, cel puțin fizic. Ne ofticăm tare de tot, pentru că, înainte de toată demența asta, eram pe punctul de a anunța un concert acum, în primăvară, în deschiderea unei trupe cunoscute de afară, chestie care, evident nu s-a mai întâmplat. Dar sperăm că se va putea reprograma, cât mai curând. Și sperăm să se reia activitatea live normală. Chestia asta cu streamingul e destul de boring și nu credem în viitorul ei. Ah, și eram în discuții cu o altă trupă de afară, cu care ar fi urmat să cântăm prin toamnă. Rămâne de văzut ce s-o mai întâmpla până atunci. Poate ne invadează extratereștrii sau rușii, sau și unii și alții, la cum a fost anul ăsta până acum, ne putem aștepta la orice.

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

AEON BLANK: De conectat ne tot conectăm pe social media, evident ținem legătura, însă cu repetițiile e mai greu. Cred că la prima repetiție o să dăm în instrumente ca covidul în economie, la cât chef de cântat avem.

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

AEON BLANK: Păi faptul că nu putem socializa face-to-face. Abia apoi faptul că nu putem repeta. Suntem în primul rând prieteni și secundar colegi de trupă.
Cu siguranță ne lipsesc concertele, și în general ceea ce se poate numi o viață normală. Trăim oricum, numai normal nu și suntem oricum numai liberi nu. Izolarea asta nu face deloc bine la psihic. Știi, când a început toată nebunia și era clar că vom fi prizonieri la noi acasă pentru o perioadă destul de lungă, am zis că ne vom folosi de vacanța asta nedorită să învățăm lucruri noi, să facem piese noi etc. Și ok, într-o oarecare măsură am făcut asta. Însă, mult mai puțin decât speram. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Te gândești seara, băi, mâine mă apuc să lucrez la piesa aia nouă, sau la clipul ăla nou, iar dimineața te trezești fără pic de chef, nu ești în stare de nimic. Asta se întâmplă când stai prea mult în casă.

final-1-FACEBOOK

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta?

AEON BLANK: Da, am lucrat la piese noi, și chiar am pus cap la cap un nou videoclip de la izolare. Cum de altfel au făcut și alte trupe, doar că al nostru nu e lacrimogen și nu conține curcubee pe care scriu copchiii că totul va fi bine. Că e clar că nu prea va fi. Al nostru e mai funny, așa. La noi în clip se dă cu sapa, se coase, se taie ceapă, se dă cu mătura prin curte. Chiar dacă piesa se numește I Wish I Had A Gun.
Practic am reorchestrat piesa, care avea deja un videoclip scos în vara lui 2018. Am facut-o acustică, cu o fată talentată, pe numele ei Arinna, la voce. Iar Sebastian a lăsat chitara din mână și a cântat la pian. Clipul este compus din filmări trimise de câțiva prieteni cu ce fac ei prin casă în perioada asta. Și a ieșit o ciudățenie de care suntem tare mândri.
Pe lângă asta, avem un nou videoclip în lucru, pentru piesa Irelevant. Cel mai probabil va vedea lumina zilei după data de 15 mai. O să fie o animație dark și suprarealistă, de care se ocupă Emil, care s-a apucat să învețe After Effects. Inițial aveam de gând să filmăm clipul dar, cum treaba asta a picat, a trebuit să ne gândim la alte variante. Asta ar fi partea pozitivă a situației pe care o trăim acum. Stimulează imaginația.

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?

AEON BLANK: Tradiționalul grătar de ziua lui Emil, pe care anul ăsta l-am sărit, datorită pandemiei. Pe urmă începem repetițiile. Și vrem să continuăm lucrul la un nou abum, că doar am promis cel puțin o continuare la DYSTOPIA. Primele idei sunt deja în lucru, după cum spuneam mai devreme. #hailatreabă

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?

AEON BLANK: Ca pe o fată sfioasă, crescută la mănăstire, pe care o scoți prima dată la o bere în Fabrica. Tre’ s-o iei pas cu pas, vorba lui Klaus Wuhannis.

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

AEON BLANK: Le transmitem fanilor și prietenilor că abia așteptăm să îi revedem la un concert sau/și la o bere. Și să fie cu ochii pe noi, că dacă tot ne-a stimulat covidul imaginația, urmează să facem chestii faine anul ăsta.
Iar dușmanilor și partidelor din care fac parte le dorim să rămână ei în case, definitiv, și să ne mai lase în pace.


I wish I had a gun într-o versiune acustic covidică, a la HIM așa, cu ARRINA feat și cu un videolip DIY de excepție excepțională 🤘

Ce vine mâine? Poate o furtună, poate un nor negru 😉

 

aeon1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s