Gazeta de covid – We Singing Colors

Treceam eu liniștit, cu declarație, prin oraș și aud de la o mansardă “… lalala out of the city“… M-a lovit cincigeul și oculta mondială drept în dorul de un concert cu We Singing Colors. Am sunat, n-au încă nimic programat, dar au apărut pe Alternative Culture Digital Sessions ( vezi aici ) și, amabili și drăguți cum îi știți, ne-au răspuns la interviul nostru dur 😜.

____________________________________________________________________________________________

 

wsc acum

Io : Tutto bene, all good?

Rox: Da, nu, poate? E o perioadă …ciudată și extrem de neplacută. Când am intrat eram destul de obosită și mă gândeam “ah, iată, o pauză”, însă acum mă cam simt înghițită de acest covid. Și aștept să văd când și cum mă “scuipă” afară.  

Andrei: Da, în mare. Ceva mai bipolar ca niciodata. Și zilnic acord cele două minute de ură Fratelui cel Mare. Nu recomand. 

 

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

Rox: Am mai vorbit, am mai cântat, am mai înregistrat. Repetiție pe net n-am făcut, nu știu, nu sunt cu astea. Sunt mai degrabă pentru contactul uman. Adică înțeleg live streamingul, dar nu pot să spun că îmi place 100% sau îmi dă energia aia… adevărată.  

Andrei: Da, nu foarte des, parcă pare lipsit de sens cumva să te duci la fund când nici măcar nu ești pe Titanic 🙂, dar repetiții adevărate, cu înjurături și băutură, etc, nu prea. 

wsc_control_photo by wyxen

 foto credit: Radu Mocanu

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

Rox: Printre altele, să nu putem merge la o repetiție, la sală și cu Robert, să nu avem contact fizic cu oamenii la un concert, să nu avem posibilitatea de a fugi de cimentul ăsta când devine prea apăsător. Toate adunate dau cu plus la anxietate și asta mă distrage de la muzică. Poate e vina mea că mă ghidez prea mult după emoții, dar asta sunt și în muzică – un pachet de emoții.  Când reușesc să mă calmez și să mă adun e minunat, dar cam rar în perioada asta. 

Andrei:  Că nu știi când se reia viața de om normal, cu chitara în spate, căști în urechi și fără declarație. 

 

 Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta? 

Rox: Avem o piesă nouă, Default tone, începută înainte, dar finalizată recent, va urma. Un cover după un artist clujean care sperăm să vă placă. Posibil încă două colaborări și lăsăm lista deschisă. 

Andrei: Am facut un cover Rodion GA, am lucrat un remix cu Bazooka de la Moonlight Breakfast. Aaaa, mi-a ieșit și un cont de Instagram, pe desen, caricatură, pe nume @Mistagogu

 

mistagog bob dylan

 

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?

Rox: Mi-ar plăcea tare, tare să fie un concert pentru câțiva oameni, undeva afară, în natură sau măcar o gradină.  

Andrei: Să emigrăm pe o insulă 🙂.

 

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?

Rox: O să fie o perioadă de reajustare, dar strict din punctul meu de vedere, nu cred că va fi o catastrofă. Adică, nu cred că publicului îi va displăcea o formație doar pentru că nu a mai văzut-o live în ultimul timp, nu va urî nimeni festivalurile și cluburile că nu au mai putut ține concertele și nu cred că brusc, lumea nu va mai aprecia muzica. Cântece e posibil să iasă chiar mai multe, și mai sincere din perioada asta. Evident, mai e și aspectul financiar. Da, probabil s-au pierdut mulți bani, dar nu mă pricep la partea asta de business. Dacă s-a lăsat cineva de cântat pentru că s-au terminat banii, atunci nici asta nu mi se pare așa mare pierdere.

Andrei: Un om acolo, unul la 3 metri în spate, cuplul ăla drăguț în dreapta, o tipă în stânga 🙂. E greu de zis, noi suntem mai ca mema aia cu trupa locală pe perioadă covid / trupa locala după covid. Probabil o să cântăm mai cu feeling, ca și cum ar fi ultimul concert, ceea ce poate fi și adevărat, nu? Altfel, sper ca lumea să aprecieze și mai mult muzica, acum că a căzut make-up-ul de pe multe nume împinse prea mult în media…

 

wsc_control_photo by radu mocanu

 foto credit: Wyxen

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

Rox: SĂ NU NE MAI CERTĂM AIUREA!!! Pierdem timp și mai ales oameni…

Andrei: Să se uite când au timp la filmul asta THX 1138, ca să avem ce discuta după concerte. 

 ————————————————————————————————————————————–

Și piesa din covidie cu Brazda lui Novac, un remake de excepție la o piesă de excepție – Stele și Lumini – al unui artist de excepție și excepțional de uitat. Scriam ceva despre el aici.

Urmează la gazeta de covid niște distopici 😜.

 

wsc acum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s