Gazeta de covid – Alex & The Fat Penguins

Nebunii ăștia de la Alex & The Fat Penguins tocmai ce și-au lansat albumul de debut. Râd în fața covidului și ne dau CARDIOSONIC, un album disponibil pe mai toate platformele (https://ampl.ink/2DPRK). Moment numai bun să-i întreb ce a fost în capul lor. Uite ce-au răspuns…

Alex&The Fat Penguins official photo

Io : Tutto bene, all good?

AFP: Tres bien, merci! Cu toate că e o perioadă dificilă, cu stat în casă și o mulțime de restricții, încercăm să profităm de timpul pe care îl avem și să facem lucruri pe care, fie nu am apucat să le facem, fie nu ne gândisem înainte la ele. Așa că am lansat primul nostru album, CARDIOSONIC. Lansarea era programată pentru 21 aprilie, cu un mega concert în Expirat, dar, având în vedere situația, am fost nevoiți să-l anulăm și să găsim alternative. Și, iată, că o perioadă atipică vine cu noi oportunități. Așadar, ne-am hotărât să nu ținem oamenii departe de album sau de cântările live și să le facem pe ambele. Momentan, albumul poate fi ascultat și descărcat de pe toate serviciile de streaming (Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube etc, aici le găsiți pe toate aici  și, adiacent, pregătim o miniserie de video-uri care documentează viața trupei, în general, și realizarea acestui album, în particular. Această serie va culmina cu un mega concert online, pe scenă, în formulă completă. Cel mai bine urmăriți paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a descoperi, pe rând, toate surprizele pe care le pregătim în perioada următoare. 

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

AFP: Băi, da. Am făcut asta cu ocazia primului festival online, #solidarlocal, la care am participat și noi. A fost o onoare să contribuim la efortul atâtor oameni de a ajuta și de a face un gest românesc într-o țară care are nevoie de așa ceva. În plus, ne-a prins bine antrenamentul și experiența de a cânta la distanța unul de celălalt. Uneori, distanța are rolul paradoxal de a apropia oamenii. Și, oricum, noi eram cumva obișnuiți încă de dinainte de pandemie cu modul asta de lucru, având în vedere că Alex repară dinți în Franța și noi îi stricăm aici în România, mâncând dulciuri și prostii. În afară de cântat, oricum a trebuit să ținem aproape, pe Zoom, pentru planurile legate de lansarea albumului și de lucrurile pe care le vom face în continuare și care sunt multe și faine!! De-abia așteptăm să vedem ce o să iasă.

Pinguinii la studio

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

AFP: Lipsa ei. Cam asta e cea mai grea parte. Faptul că nu ne-am putut vedea în formulă completă la sala de repetiții, faptul că nu am mai avut concerte. Asta e partea care întristează inima oricărui artist, obișnuit cu scena și cu energia aia frumoasă care vine dinspre public spre trupă. În rest, lucrurile nu au stat atât de rău. Am cântat în continuare, am căutat solutii, încercăm să ne reinventam, practic răspundem provocărilor pe care le-a adus perioada asta. Și o facem cu zâmbete de pinguini gratis și optimiști pe fețe.

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta? 

AFP: Artiștii își trag inspirația din ce li se întâmplă în viață. Având în vedere că și covidia, și invidia sunt parte din viețile noastre, poate facem un cântec despre virus și dușmani. Cine știe ce iese? 😄

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?

AFP: Bem o bere împreună. Și tragem o repetiție din aia cu volume la maximum și scandal la tobe. Probabil băgăm și un grătar în cinstea lui Mihai și a lui Mircea, mari pasionați de mici, mai ales că se apropie și ziua lor. 

 

alex and the fat1

 

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?

AFP: Reinventată. Este clar ca multe se vor schimba între timp. Focusul va merge în această perioadă înspre online, se va schimba ideea de concert pentru moment, sursele de finanțare a diverselor proiecte muzicale, unii artiști vor înflori, în timp ce alții vor dispărea. O să fie o perioadă cu multe provocări, dar am învățat că orice schimbare de paradigmă vine și cu noi oportunități. Iar, noi suntem pregătiți să profităm de ele și să ajungem mai aproape de fanii noștri. Care ne lipsesc mult, dar pe care încercăm să îi ținem aproape din fața calculatoarelor. Până când vom reveni la normal și atunci o să luăm o scenă mare și o sa ne dăm cu ea în cap de fericire că simțim din nou vibe-ul ăla.

 

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

AFP: Să fie sănătoși. Și să țină aproape. The penguins summer is coming 🤘


Bonus azi la marele fix! Proaspăt lansatul extras pe single de pe albumul CARDIOSONIC, piesa N-am comori, care, judecând după mesajul de început, pare un prim act dintr-o serie de destăinuiri muzicale despre viziunea băieților asupra  timpurilor, timpului și emoțiilor.

Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s