Gazeta de covid – Riot Monk

 

No, îi fain cum zic băieții ăștia din Baia Mare de-și zic Riot Monk. Cu grunge, cu alt-metal, cu pălincă și, mai nou, o ard cu actoria pe recent lansatul lor clip pe care-l veți vedea la sfârșitul acestui episode al gazetei de covid. Contează să citiți tăt 😉.

 

Riot Monk1

 

Io : Tutto bene, all good? 

Lori: All good food și kile-n plus! La următorul gig o să ziceți că suntem Crowbar.

Dar serios vorbind, all good, considering. Izolarea ne-a afectat pe toți în mod diferit, de asta îi clar. Mie mi-a dat damage maxim la sănătatea mintală. De câțiva ani trăiesc cu depresia, de un an sunt și pe tratament pentru depresie și faptul că a trebuit să stau în casă doar eu cu mine a fost mai hardcore decât mă așteptam. Cu tot cu tratament, cu tot cu tabieturile impuse pentru a-mi convinge mintea că încă totul e la normal, tot am reușit să ajung pe meleagurile ălea pe care lucrez să le țin sub control. Și sunt convins că nu sunt singurul. Problema e că e snowball effect: te izolezi, depui mai mult efort ca să te simți ca și cum totul ar fi normal, te epuizezi și atunci vine dracu să te gâdile între urechi. Te gândești că de ce te stresezi atâta, că ar trebui să o iei mai ușor, îți calci peste rutină și tot așa până te trezești nespălat de două săptămâni și că ai stat doar în pat zile în șir. 

Dar tutto bene, după cum ziceam, considering. Asta e situația și lucrăm cu ce avem. Chit că pare că trebuie să îmi sap peticul de pământ cu o sapă de lemn, să mă ia dracu dacă nu îl sap până îl sec! 

 

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

Lori: Da și nu :)) am încercat și Skype și Zoom și Jamkazzam și au funcționat până la primul crash. În general am decis să ne înregistrăm ideile și să lucrăm fiecare individual pe ele, să venim cu variante, să le cizelăm și tot așa. Clar nu e ideal dar e mai bine decât nimic. 

 

Riot Monk3

 

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă? 

Lori: Să fii trupă 😂 când bifezi comunicare, organizare, compoziții, planuri de viitor, dar nu te vezi cu frații tăi să tragi un jam doar de dragul jamului, asta cred că e cea mai nasoală chestie. Să ai tot angrenajul lubrifiat și pus pe treabă fără jam îi sex oral cu prezervativ.

 

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta? 

Lori: No fucking way! Bag p**a-n el virus și în cine l-o plămădit pe lumea asta! Mi se pare că dacă i-am ”face o piesă” l-am trata ca pe Freddy Krueger. Vorbești despre el și îi dai putere și ar fi ca o distragere de la albumul pe care ne pregătim să îl scoatem anu ăsta oricum. 

Am exagerat puțin cu personificarea dar ce voiam să zic e că o să iasă album, dar nu datorită sau din cauza situației. Ne-a f**ut maxim cu planurile de lansare, DAR ne-a deschis și alte portițe pe care le explorăm la ora actuală. Știu, știu, criptic, dar o să zicem mai multe despre album și la CriticEyez cât de repede 😘.

 

 

Riot Monk2

 

 

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm? 

Lori: Baraj Firiza. Cort. Foc. Chitări. Și o baie cinstită. Hipioțeală maximă. Asta ar fi ideal. Acuma să vedem dacă se vor coordona guvernele României cu al Republicii Moldova să ne libereze deodată să putem să ne înhăităm și cu Mircea

 

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire? 

Lori: Timidă și însetată. Dacă vorbesc din postura fanului care se bagă la mosh pit unde intri în contact cu fel de fel de zămuri corporale, știu că voi fi foarte timid să mă reapuc de treaba asta. Și da, poate că se vor impune restricții și reguli de igienă și siguranță dar să vezi Anger Dose în Under păstrând distanța de siguranță e o imagine tragicomică.

Dar cred că se vor găsi soluții și nu din partea autorităților. Sunt convins că artiștii cu dor de scenă vor găsi modalități creative de a ”reveni pe scenă” și fanii le vor gusta și aprecia. 

Ca o mică paranteză și fără să fiu hater, dar cred că e nevoie de ceva mai mult decât să mă vezi cântându-mi piesele la fel doar că din sufragerie și să îți mai și cer bani pentru asta. E cute, dar nu o să prinzi în veci vibe-ul unui concert așa. Și n-am o soluție sau un plan sau un sos secret deci nu mă dau analist concertolog. Sunt sugaci? Maybe. 

Dar ca să închid paranteza pe ton pozitiv, super mișto ce fac Suburbia11. Saltă inima în mine de anticipare să văd ce căcaturi mai inventează băieții. Buzzword-ul fiind entertainment aici.

 

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani? 

Lori: https://poets.org/poem/do-not-go-gentle-good-night

 


 

Și acum, că ați văzut din ce aluat îs făcuți, vă las clipul la Contează clipul lansat de ei chiar în perioada asta ciudată.

Credit pentru fotografii merge spre Vladimir Gheorghiu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s