Sacoșa cu prospături #158

 

Perioada asta am tot întrebat artiștii cum se simt, cum e cu creația. Majoritatea mi-au zis că au mai mult timp, că se pot dedica mai mult unor proiecte la care nu mai ajungeau din cauza vortexului vieții. Din punctul ăsta de vedere pandemia cu izolarea ei a acționat ca un catalizator. Poate de aia și sacoșele mai grase 😉.

enjoy

Oigăn + Adrian DespotMatematica   La clasa dirigului Oigăn după ora de filosofie vine matematica unde prof e Adi Despot. De ce e Adi cu matematica? Păi îi place cu cifrele, cu 3, cu astea 😜. Revenind, în februarie, când Oigăn promitea un orar întreg pe anul ăsta parcă eram în altă viață. De atunci s-a bulversat planeta, s-a mutat școala în laptop și oamenii mai mult prin case. Muzica ce ne mai leagă. Ea nu ne-a lăsat… baltă. Albumul Antimaterie prinde contur. 9 more to go 😉.

 

Cristian PascuBeautiful   S-a pornit și nu se mai oprește. Un ritm mai rapid, mai rock’n ‘roll decât Dance, my Dear. Ca o intersecție dintre Chris Rea și Nick Cave. O definiție personală și foarte poetică despre frumusețea feminină. Îi și tremură vocea – voit sau nu – atunci când ne-o dă. S-a ascuns după restricțiile astea, dar cum se ridică îl provoc la un live ☺️.

Adults in ReverseGive it time   Păi se putea ☺️!? Să rămână izolarea fără o piesă de la Ștefan Eremia?! V-am dat într-o sacoșă o piesă de la cealalta jumătate din Greetings Sugar, Gabriel Kirmaier. Acum era rândul lui. Asta e un plus al perioadei astea. Multe proiecte ascunse prin sertare si lipsite de timp au ieșit la lumină, cum vă ziceam. Ce bine! Pe mine mă duce piesa asta la feelingul anilor ’90 pe muzica Tears For Fears, un fel de post-new wave sau cum au răstălmăcit mileniali new-wave-ul după propriile lor emoții și convingeri. Cum a r fi un album Greetings Sugar Together/Apart cu piesele celor doi?

n.b cum o fi cărat canapeaua acolo!?!

 

 

ArsPoetica Solitudine    Hip hop din covidie. O chitară ține ritmu’ și niște versuri oarecum fără sens descriu singurătatea cu umor negru si fin. Scurt si cuprinzător. Poftă bună 😉!

 

 

Dl Dani feat. Vlad CotrușRăzboi   Dani continuă proiectul muzical solo  după mini seria David Bowie și piesa Și. Un indie pop cu solo chitară de blues de la Vlad Cotruș (URMA). Filonul de inspiratie pe versuri e din același spectru inepuizabil al relațiilor dintre un el și o ea. De fapt e despre o despărțire între o căpușă și un încornorat cu dimensiuni de război că așa ni se pare căteodată, nu?!

 

 

EnikeniSaudade   Cu această ocazie și piesă vă anunț ca proiectul krOn al lui John Ciurea și-a schimbat părul (numele), dar năravul ba 😉. I-auzi bpm frezat, luat prin așchiere aici! Destule layere cât să le pierd șirul cu urechea mea de amator, dar de ajuns cât să mă facă să dansez. Big like!

 

 

 

Thy VeilsNext Forever  Facultatea de electronică. Filarmonica ambiental. Naționala de sound design. Dacă eram o țară nordică colectivul ăsta umplea arenele. Sindromul Brâncuși…

n.b. n-am găsit cuvinte sa descriu altfel 😜

 

George PandreaTot ce îmi doresc, atrag (cu Vali Umbră)    Hip hop synthetizat. De vis! Am ascultat piesa asta pe noapte. Versurile, ca o însiruire de concluzii ale lui Vali Umbră, mi-au rămas agățate de ureche … Unde se termină o zi incepe o viață noua, trece timpul ca-n povești, sunt atâtea de facut, dar tot ce vreau pentru tine e să nu uiți niciodată să iubești… Probabil, și în cazul lui, izolarea de vechea viață a cernut adevăratele sensuri ale existenței noastre. Mișto beat-ul, George!  Recomand s-o ascultați la maxim în căști. Să ne mai dați 😎!!

Vă las cu vibe-ul ăsta ca un desert bun peste o cină plăcută cu prietenii. 😏

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s