O (po)veste din Iași: Rocanotherworld

 

roca1

 

Primul eveniment de anvergură din zona festivalieră care reușește/se încăpațânează  să continue cu toate regulile, restricțiile si fricile este Rocanotherworld din Iași. E la a cincea ediție cu o creștere vizibilă de la an la an în ce privește amploarea, vizibilitatea și impactul. Poate pentru că are în spate o echipă creativă, poate pentru că zona aia de Românie e oarecum văduvită de asemenea evenimente, poate altele… Oricum, important este că anul ăsta mesajul Be curious. Be different. Be for othhers merge mai departe și asta înseamnă un semn de normalitate în anormalitatea post-pandemică.

Curios, oarecum diferit și clar pentru voi 😋 fiind le-am adresat câteva întrebări din public.

 


 

Be curious

Io:De când o coaceți? Cum de nu v-ați predat deja?

Rocanotherworld: De 5 ani 😄. Când am pornit pe acest drum nu prea știam ce ne așteaptă și cu siguranță nu ne așteptam la acest an, cu toate provocările lui. Ne-am dorit să existe aici, la Iași, un eveniment de anvergură, unde oamenii buni să-și dea întâlnire și să aducă împreună un plus în viața orașului. Cred că împreună ne ține gândul că putem schimba ceva în mai bine. Și asta nu ne lasă să ne ”predăm”.

 

Io: Pe lângă un line-up muzical mai mult decât atractiv ce alte laturi artistice vor mai fi prezente?Cum faceți cu zona gastronomică având în vedere constrângerile?

Rocanotherworld: Anul acesta ne vom concentra pe concerte. Regulile referitoare la organizarea de evenimente sunt destul de stricte și timpul limitat. La ce nu am renunțat și nu vom renunța niciodată? La spiritual festivalului, ” Fii curios! Fii diferit! Fii pentru alții”. Iar anul acesta ne-am propus să sprijinim  500 de familii din mediile defavorizate care au nevoie de ajutor. Cu ajutorul Kaufland România, Rocanotherworld va asigura produse esențiale, atât alimentare, cât și de igienă sanitară și personal către familii din 4 sate din comuna Lungani.

 

roca 2

 

Be different

Io: Situația e diferită. Cum sunt provocarile din zona reglementărilor specifice post pandemie? Ce e cu cercurile de 2 sau 4 persoane?

Rocanotherworld:  Provocări avem în fiecare an. Anul acesta poate este puțin mai dificil deoarece avem de respectat toate regulile de siguranță legate de distanțare socială și nu numai, dar poate că asta e și provocarea cea mai mare: să demonstrăm că aici, la Iași, se pot întâmpla evenimente în deplină siguranță. 

Așa au apărut și cercurile de 2 sau 4 persoane – sunt bilete care asigură accesul a 2 sau 4 persoane din același grup sau familie care vor sta împreună, la o distanță de 2 m de următorul certc. Este o modalitate pe care am ales-o de a organiza publicul care poate astfel să se bucure de un concert live în contextul actual.

 

 

Io: Cum faceți, voluntari care vor verifica constant respectarea regulilor sau mergeți pe conștiinta oamenilor?

Rocanotherworld:  Este un cumul între reguli și încrederea în publicul nostru care an de an ne-a fost alături în cauzele pe care le-am susținut. Fiecare grup de 2 sau 4 persoane va primi la intrare un carton care le va indica locul în care vor sta pe durata desfășurării concertului. Avem un număr limitat de bilete, vom transmite clar către fiecare spectator regulile sanitare și de distanțare socială, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască și a măsurării temperaturii la intrare, suprafețele comun utilizate (tejgheaua barurilor, toaletele ) vor fi dezinfectate ori de câte ori este necesar cu substanțe biocide autorizate, încurajăm plata contactless cu cardul sau cu telefonul, spațiul va fi organizat în așa fel încât să permită menținerea distanței fizice.

 

roca 3 

 

Be for others

Io: Ce cauză sustineti anul asta? Cum e cu artiștii, vor fi pro bono ca la alte ediții sau va fi o schimbare de optică din cauza perioadei?

Rocanotherworld:   Festivalul va fi alături anul acesta de 500 de familii din mediile defavorizate care au nevoie de ajutor. Cu ajutorul Kaufland România, Rocanotherworld va asigura produse esențiale, atât alimentare, cât și de igienă sanitară și personal către familii din 4 sate din comuna Lungani.

În fiecare an artiștii care au urcat pe scenă au făcut-o pro bono. Contextul actual este unul dificil și pentru ei, nu doar pentru noi, așa că am decis ca anul acesta toți banii încasați din bilete să fie direcționați spre ei. Ne-au susținut an de an și este rândul nostrum să îi susținem.

 

Io: Vor fi oare și spectatori veniți din afara Iașului?

Rocanotherworld: Aici nu putem decât să presupunem, însă bănuim că da. Rocanotherworld este unul dintre puținele evenimente care se vor ține anul acesta și interesul publicului este unul crescut. Ne-a scris cineva care vine an de an de la București pentru festival și bănuim că astfel de exemple mai sunt.

 

Io: Succes, Rocanotherworld! Eu nu voi ajunge anul ăsta, dar voi fi cu inima, urechea și recenzia lângă tine 😘!


 

Vă las cu aftermovie de la ediția din 2019. Voi să aveți grijă să iasă frumos și cel de anul ăsta 🙂.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s