Sacoșa cu prospături #161

romantic

Am plecat agale spre cumparături. M-am rătăcit printre tarabe. Am pus ceva în sacoșă așa, mai de o cină romantică 😉.

 

 

Zmei3A plecat moțu prin țară  O doină de depărtare care de fapt apropie. Un cântec din vremuri vechi, cântat de obicei fără instrumente, care are și azi puterea de a te impresiona chiar dacă nu ești moț sau nu mai mergi cu calul. Azi redată mie cu insert de blues rock și vibrafon. Am ascultat-o cu inima. Și da, piesa asta e posibil să-i fi apropiat pe zmei la începuturile lor 😉.

 

 

 

 

 

 

om la lunăZid      A venit izolarea care ne-a închis între ziduri și ne-a pus la zidul implacabilului vieții. Da, greu de dus, greu de acceptat. Ce-au făcut băieții de la  om la lună? Și-au unit izolările într-o casă și s-au luptat cu ea împreună, prin muzică. Iar noi o să ne alegem cu un album – Dans – de șase piese, din toată experiența asta. Zid este prima din ele. O piesă care ne aduce aminte să ne mai oprim din vârtejul vieții căci altfel ne va izbi chiar ea de zidul limitărilor noastre. Forța mesajului se alimentează acum din experiența trăită de noi toți și cred că demersul lor de a cartografia harta trăirilor din izolare se va transforma în ceva mai mult decât un album ♥️

 

 

 

 

ChirangoAlter Integration    Ex-bassul The MoooD are proiect de trip hop / acid jazz / instrumental. Asta este prima piesă ieșită la lumina onlineului dintr-un album ce se vrea gata vara asta. O muzică destul de cinematică ce ar putea fi ușor adaptată unei coloane sonore de film. Good job!

 

 

 

 

Alira MunSpațiu     Haiku electronic-psihedelic. Un contrast între upbeat-ul uneori dur și vocea de doină eclectică. N-ai cum s-o prinzi între niște granițe stilistice. Sare dintr-una într-alta rezultând o țesătură muzicală cu patern unic 😍.

Când devii mulțime
nu mai ești nimic
vacuum

https://aliramun.bandcamp.com/track/spatiu

 

 

KirmaierOne for Saving Planet Earth    Deja a patra piesă de pe ce pare un album în toată regula de la Gabriel. Indie pop cu kick drums, retro keyboards și sonorități epice cât să meargă bine la mesaj. Am văzut si un clip pe pagina lui de feisbuc chiar nice. vezi aici.

 

 

 

Adi Answer    Este evidentă pasiunea lui Adi Rădulescu pentru Muse din inflexiunile vocii și sincopele piesei, dar o face cumva bine nu ca un tribute, ci ca un spin off, cu o foarte vresatilă voce care trece din tenor în dark growl. Aș mai asculta câte ceva de la el sa mă dumiresc 😉.

 

 

 

 

Deja WhoFollow     Un pop-waltz cu vocea delicată a Anei Băncescu. Ar putea fi coloana sonoră a unui romance contemporan sau a unui reușit dans pe gheață daca ajunge la urechile potrivite. Un proiect subapreciat în opinia mea.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s