Gazeta de covid – Astro Générale

Astro Générale, trupa formată în Oradea, face acum parte oficial din familia Cirkular, alături de Zimbru. Pare că perioada de izolare le-a așezat planurile mai mult decât le-a încurcat. Lucrează deja la primul EP de pe care ne-au dat de curând Night Fever.  Dar nu mă credeți pe mine. Mai bine citiți înainte ce au avut ei de zis 😉.


 

ASTRO1

 

 

Io : Tutto bene, all good?

AG: Si, yes, da!

 

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

AG: Da, am ciocnit paharele de monitor și am mai stat la povești pe Skype. Lăsăm repetițiile pentru când ne vom vedea live, cât mai curând sper.

 

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

AG: Cred că faptul că nu ne vedem, avem o dinamică amuzantă construită în jurul glumelor proaste, alcool și goulaș. Distanțarea ne-a îngreunat un pic și procesul prin care compuneam piese împreună, de abia aștept să văd ce se întâmplă când ne întoarcem în studio.

 

 

CLIP1

 

 

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta?

AG: Avem un EP pe care îl vom lansa în curând, post covid, pe valul din toamnă. Așteptăm repetițiile să putem compune împreună piese cu și despre viruși, pandemii și guvernări. Cred că următorul material va fi un Ariel Pink meets Rage Against the Machine 😜.

 

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?

AG: Să ne izolăm în studio – ironic, nu-i asa? -, dar inainte de treaba asta sigur o să băgăm un goulaș bun pe pietonală. Următorul lucru ar fi să vedem cât mai știm din repertoriul nostru, va fi foarte amuzant.

 

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?

AG: Sper, într-o notă pozitivă, ca toată izolarea a făcut publicul mai flămând după muzică live și va ieși (când va fi posibil) să consume cât mai multă muzică. Avem o scenă indie faină în România cu multe trupe interesante care merită expunere și sustinere. Momentan sunt optimist, deși s-au anulat multe concerte, sper să existe un cadru legal în care lumea să poată da din cur, ca inainte.

 

ASTRO3

 

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

AG:Am avea două mesaje: 1. Persoana cara a găsit o bară de tremollo pentru un Fender Jazzmaster după concertul nostru din Atelier Cluj, este rugată să înapoieze respectiva bară de tremollo. 2. Vitamina D e super importantă, recomandăm vitamina D.

 


 

Night Fever, single-ul lansat de curând de ei, marchează în opinia mea și o orientare mai puternică a soundului trupei spre un new psychedelic disco, cu îmbinări interesante din clasicul disco și synth-pop sau indie rock cu post-punk, rezultantul fiind ceva foarte dansant și degrabă lipicios la ureche, Prevăd o carieră a piesei pe radiourile indie. Hai! Dans!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s