Vadoo Chill

Ne-a dat covidu ăsta ceva emoții că vom rămâne fără nici unul din festivalurile noastre dragi. Alea mari s-au surpat tocmai sub punctele forte: dimensiuni, nume de artiști de afară. Cele mici însă uite că au găsit breșa prin care să supraviețuiască. Și noi să ne bucurăm odată cu ele 😊

Așa e și Vadoo Chill Fest, aflat la al patrulea an și care a urcat rapid în optiunile festivalierilor cu aplecări montaniarde și iubitori de distracție în locuri departe de civilizație.

Am zis să le pun io întrebările pe care le-ați pune voi.


Vadoo 5

Io:Ati fost printre primii care ați reacționat la bruma de condiții de relaxare si ați anunțat că mergeți înainte. Ați furat startul sau vă pregăteați deja la risc?

VCF: Nu am furat niciun start. Eram cumva pregătiți (chiar dacă nu spiritual) pentru ambele variante: să nu fie permis deloc sau să fie (așa cum s-a anunțat) permis în limite restrânse cu un număr maxim de participanți și cu măsuri de prevenție bine implementate. Noi am așteptat cuminți și am reacționat abia în momentul în care am auzit deciziile clare ale autorităților.

Io:Care-s provocările în noul context?

VCF: Provocări sunt, ca în orice alt context, de tot felul. Și nu neapărat o provocare, ci o grijă mai mare față de participanți și cei din jur, în general, credem că e tot ce trebuie. De la spațiul de desfășurare, până la oferirea tuturor condițiilor astfel încât să se simtă nu doar în siguranță, ci excelent asta este „provocarea” noastră. 😊

Io: Povestiți-mi puțin despre lineup, atât cel muzical cât și cel al activităților că știu că si aici stati bine ;)?

VCF: Anunțăm cu bucurie că ni se vor alătura și anul acesta super artiști autohtoni pe care abia așteptăm să-i vedem și auzim live. Genurile muzicale sunt diverse, de la jazz, alternativ, funk, reggae și până la electro. Ce e cert e că toată muzica pe care o veți auzi la festival vibrează în direcția pe care o iubim și pe care încercam să o împărtășim tuturor și anume „It’s all about good vibes!”

De la Via Dacă, Valeria Stoica, A-C Leonte, Petra Acker & The Band, FUNKorporation și mulți DJs pe care sigur i-ați auzit, dar și alte câteva suprize pe care nu le dezvăluim încă. 😉

Iar pe lângă muzica de ne lasă pielea de găină, așa cum bine ai zis, vor mai fi activități diverse care să stârnească curiozitatea și simțul artistic tuturor celor interesați: de la yoga, ateliere de desenat mandale, ateliere de percuție, ateliere de olărit, o zonă de tatuaje, masaj și multe altele. Să nu mai zicem de rafting, care se poate face oricând în zonă, nu neapărat pe perioada festivalului.

 

Vadoo 4

 

Io:Eu mă aștept la un sold out rapid. E pregătită zona cu cazare , masă , parcări? Voluntari vor fi?

VCF: Vom fi pregătiți pentru 800 de participanți. Cazarea se poate face fie la pensiunile din zonă, fie în campingul generos care găzduiește, fără probleme, câteva sute de oameni. Față de edițiile trecute, echipăm zona festivalului cu mai multe opțiuni de mâncare astfel încât să nu se aglomoreze nicio zonă și să existe o mai mare diversitate. Vom avea și voluntari, desigur. Oricine vrea să ne fie alături și să ne ajute, e binevenit și poate să ne scrie pe pagina de Facebook.

Io:Cum vedeți voi viața festivalurilor post-covid?

VCF: Nu ne putem pronunța din prisma tututor organizatorilor de festivaluri, daaaar, deși este o zdruncinătură puternică pentru toate festivalurile mari, totodată ar putea fi un semnal de alarmă. Oricât de faine ar fi adunările de zeci de mii de oameni, ne place să credem că oamenii trebuie tratați ca oameni, nu ca oi, îngrădiți într-un spațiu mult prea mic decât prevede bunul simț, căci legi care să reglementeze asta până acum nu am avut. Cel mai probabil, anul acesta vor înflori festivalurile mici sau nișate.

Io:Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

VCF: It’s all about good vibes!

Vadoo 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s