Cămara cu rap #4

by Frughoulu

FNS – Realitatea

Deep from the underground, descoperit în magnificul chypher de pe bloc, fns demonstrează o abilitate remarcabilă de a sta pe beat împreună cu jocuri de cuvinte și un flow dinamic. Interpretează piesa ca o exprimare a frustrărilor adunate în societatea de consum în care trăim. Dacă încă mai trăieșc, piesa Realitatea te face să ți se zbârlească părul de pe mâini, confruntat cu adevărurile grele din mesajul ei și negativul fantomatic.

Balans – Smecleu

Cu un intro scos din jingleurile emisiunilor de știri, negativul presărat cu sunete din sintetizatoarele clasice folosite în hituri rap din anii 80′ și 90′, e folosit de Balans să scuipe vers după vers de parcă n-ar vrea să se mai oprească niciodată. Flowul rapid, coerent și cu mesaje care se leagă unele de altele pentru a forma un colectiv “am venit aici și n-o să plec prea curând”, te agață iremediabil și te face să stai lipit de difuzoare pentru a descoperi următoarea dumă.

Vali Umbră x Pako x Flg – 9ties

Vali Umbră scoate ușor ușor capul de la cutie, in ultima lună bucurându-ne cu o colaborare cu cojo dar și cu o piesă proprie, cu pako și flg la butoane. Cu același flow fluid și săltăreț cu care ne-a obișnuit până acum, Vali scoate praful din boxe și transmite în eter un mesaj către rapperii wanna be administrând o lecție clasică de hip hop. 

romaN – Arde continuu

romaN, în piesele lui, se aventurează deseori în labirintul pe care îl reprezintă viața, în încercarea de a extrage învățături valabile universal de care noi să beneficiem. Reușește de fiecare dată, iar Arde continuu nu duce lipsă de experiențe și direcții necesare unui suflet turmentat de greutățile vieții. 

Cumicu – nicăieri în altă parte

Cu dume jucăușe care-mi aduc aminte de Paraziții, dar fără găleți de misoginism, Cumicu ne povestește despre dragostea de țară și indirect, (din imaginile din clip) de nevoia de a fi aproape de familie și prieteni. Indiferent de toate greutățile din țară, cele două nevoi le depășesc, iar Cumicu ajunge la invetiablia concluzie – nicăieri în altă parte (aș vrea să fiu).

One thought on “Cămara cu rap #4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s