Sacoșa cu prospături #169

Ce mai sacoșă plimbată! Zici că am făcut turul României. Timișoara, Arad, Cluj, Craiova, Ploiești, Călărași, București 😜Satellites Freelove Începem la Cluj cu primul, cred, extras pe single de pe recent lansatul EP Generations de la trioul clujean. Un synth-pop cu iz de ska senzașie care-mi vine poate de la voice&lyrics, poate de la inserturile de alămuri. Oricum e tare păcat că nu putem asculta piesa asta pe la festivaluri pentru că e scrisă pentru dans nebun în mulțime. Când mai văd și imaginile din Hangarul de la Electric Castle prin videoclip mă năpădesc toate frustrările și înjurăturile pentru covidu’ mă-sii!Jet Black Turning Black Premieră din Craiova în sacoșă și o foarte plăcută surpriză să aud așa calitate la băieții ăștia de care nu s-a auzit, încă. Un sound hard rock cât se poate de true desprins din anii ’90 parcă, epoca în care genul ăsta reușea să intre și prin zonele main stream și posturile de radio/TV comerciale. Poate perioada aia să le fie drept model, cine știe. Vocalul are ceva inflexiuni de Axl Rose, iar piesa în sine e perfectă de un bike ride. Bine trupa !!🤘The SkywalkersDon’t bring me down Fresh pop-rock de pe Bega de la o trupă de liceeni (sper că nu greșesc). Îmi aduc aminte un pic de The Rembrandts. Ar avea și stofă de ieșit pe radio, dar greu pe aici pe la noi. Poate pe la posturile locale. Sau poate coloană sonoră la un sitcom de teenagers. De menționat că acum câțiva ani au participat la GBOB România deci au cu ce. Chiar, ce s-o mai auzi cu concursul ăsta?

H8 Anul Țambalului Dedicație de la H8 pentru tot sistemul 🤘! Piesa a fost lansată simbolic de 10 august, cu un lyric video și o foto de fundal perfect asortată cu mesajul din piesă. Revoltă, frustrare, schimbare sau fugă sunt trecute toate în revistă pe fundal sonor de hardcore metal. Ploieștenii surprind bine și fin în versuri o parte din evenimentele anului pe care-l definesc ironic anul țambalului. Oare de ce? Nu mă pot gândi decât la expresia “a pune batista pe țambal” care înseamnă a tăinui, a minți, a ascunde. Plusez cu un mergi la vot și cască ochii unde pui ștampila!

LE: De la band citire am aflat că în slang jandarmeresc țambalul sunt costele noastre pe care se execută rapsodii la ordin, iar conservele prezente-n text sunt dubele în care se legitimează, abuzează, încasează. Tot de la ei am aflat ca piesa e compusă imediat în noaptea de 10 august sub imperiul adrenalinei, a proaspetelor emoții și frustrări.

SEX PULA PISTOLJamaică-ta a adus păpică Hai că pe reggae nu i-am auzit până acum. Cu un pic de dub, cu iz psihedelic, bine de tot pe bass și aceleași versuri de caterincă serioasă. Da, serioasă. Dacă ai cu ce să descifrezi mesajele de la semn 😜.+SHE+ Saturn Odă lui Saturn care se pare că-i guvernează zodia, cu un vibe între del Rey și Adele, dar cu patina deja reconoscibilă a Corinei Sucarov. Twisted lyrics cu o voce între catifea bordeaux și paiete strălucitoare. Tot ea apare și în videoclip cu un performance de dans contemporan în care ne arată că există o relație între ea și camera de filmat. Eu am impresia că tot crește proiectul ei muzical. Voi ce ziceți? 😊
Ceitrei Falling for you Undeva între Def Leppard și AC/DC vine trupa asta din Arad ( ce rar ajung în sacoșă trupe de acolo!!) cu primul lor single. Cei trei din Ceitrei par experimentați în ale scenei și asta se simte la ureche. Judecând după stilul abordat pare mai mult o revitalizare a visurilor adolescentine decât o căutare a vreunui scucces de piață. De aia mi se par true și le urez de Keep on rockin’ 🤘!
Fluturi pe AsfaltPrea bine Turul sacoșei se oprește de unde a început adică la Cluj. Nu vă lăsați păcăliți de titlu! Nu e ceea ce pare la prima citire. Ba din contră aș zice. Nice intro și apoi ești învăluit de post-rockul lor depresiv. Îmi place la nebunie acordul de chitară prezent pe toată durata piesei ca un laitmotiv, ca o întrebare… ce-i cu tine? ți-e prea bine? … chiar și când intră pe distors. Interesant finalul cu acel TOT care face o legătură cu piesa cu același nume lansată în mai pandemic. S-o pune de vreun album?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s