ATTN / Rareș Savu – Musical Chronicles in a Madhouse

Sunt fericit să dau peste astfel de materiale concepute și realizate de artiști foarte tineri. Rareș Savu din Brașov cred că are doar vreo 18 ani împliniți. Dar probabil a ascultat deja biblioteci de muzică din diverse genuri. Ascultându-i materialul am dat peste un filon puternic de post-rock, dar cu multe influențe din synthwave, electro-rock și chiar blues. Un album instrumental din care-i poți ghici vârsta după tumultul trăirilor, dar nu-ți vine a crede datorită complexității lui.

12 piese, 34 minute. Și o poveste pe care o transmite din titlurile pieselor și din lucrătura pieselor. Pentru mine e povestea unui adolescent și o îndrăgosteală cap-coadă. Am avut și io d-astea și toate mi s-au părut speciale. Cam așa…

Te-aduni cu gașca de prieteni și mergi la un chef spontan. Intro. Acolo pui ochii pe o tipă care ți se pare interesantă. Alcool, discuții și se aprinde flacăra. Drunk and in Love. Toată noaptea împreună, toată noaptea dans. Totul se potrivește. I wanna dance with you. Iureșul îți azvârle mințile-n toate părțile. Uiți de tine, de ce-ai făcut. Shattered Mind. Te trezești pe o bancă-n parc. Nu știi cum ai ajuns acolo, dar simți că ai pierdut ceva. Nothing Left. Încet mințile se adună, memoriile revin. Îți aduci aminte de ea și de ce simțeai. Ți-e dor. Te-ai îndrăgostit. Substance Love. Vrei la ea, cu ea. Cum ajungi la ea? Where is The Road Back to You? O găsești. Îi spui ce simți. ești sincer, cu sufletul pe tavă. Just Believe. Ea râde și-ți spune că a fost doar o aventură. Ce te-ai aprins așa? Nu știi că așa-i lumea. O mare casă de nebuni. Musical Chronicles in a Madhouse Pt.1. Pleci și tu cam dărâmat și-ți spui la dreaq cine s-o mai îndrăgosti. For All You Stupid Lovers. Da, ești hotărât să nu te mai îndrăgostești. Nu mai vrei iubire, te concentrezi pe muzică. Ea, muzica, te înțelege. Acolo te poți retrage. Goodbye. Iei chitara-n mână și rupi distorsul. De fapt ești furios, de fapt ai vrei să iubești, să fii iubit.. Metalyzer.

La voi ce poveste ajunge?

Albumul este disponibil pe toate platformele. Aici.

One thought on “ATTN / Rareș Savu – Musical Chronicles in a Madhouse

  1. Ce tare! Mâine ascult albumul și confrunt cu ce-ai spus despre fiecare piesă în articol 💖 Felicitări pentru album, Rareș!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s