The Underground Lot || Grave For Sale

by Robert CASMIROVICI

When the surf goes down…” Ce bine că mi-au adus aminte băieții de la GRAVE FOR SALE că mai există și alte anotimpuri în afară de ploaie, iarnă și toamnă. Ăăă cine? GRAVE FOR SALE. Surf. Rock. De Timișoara. Nu au ei deschidere la Pacific, dar sunt destul de West Coast ca să îți încălzească locul de veci. Oricum tot în casă stai până crește mercurul din termometru.

RC: ¡Hola señors! ¿Cómo estás? Cum de nu vă îngheață degetele în perioada asta?

GFS: Le încălzim pe corzi și bețe, pe la repetiții. Din când în când – vezi pandemia.

RC: Știu că nu prea se face surf la Marea Neagră, cu atât mai puțin în vest, dar vouă v-au plăcut mult Dick Dale, tiki barurile și Tarantino și ați ținut morțiș să aduceți reverb și tremolo în România. De ce?!

GFS: Pentru că ni se pare un sound vesel și mereu actual, chiar dacă nu mai trăim în epoca în care lumea își exprima dorința de libertate bând, fumând și dându-se pe valuri.

RC: Ați pleca prin țări mai calde sau vă găsește Papá Noel tot pe meleagurile astea și la anul?

GFS: Cel mai departe am fost în Centrul Europei, dar ne dorim să ajungem cât mai departe, către ocean. Dar stați liniștiți că la final tot acasă ne întoarcem. 😊

RC: Dacă se prelungește vacanța asta, ce planuri malefice aveți în portbagajul Grave For Sale?

GFS: E greu de spus, pentru că nouă ne place să cântam, să bem și să povestim cu oamenii în cluburi mici, dar credem că vom folosi perioada asta ca să lucrăm pe ideile pe care le avem la piese noi.

RC: Voi chiar îmi faceți fundul să sară în sus. Adică muzica vostră îmi saltă… în orice caz… Cât de important mai e factorul ăsta de dansabilitate într-o melodie?

GFS: Pentru noi e foarte important. Dacă lumea nu dansează, noi nu suntem mulțumiți. Ne place ca lumea să zâmbească și să se zbănțuie.

RC: Dacă Lux Interior mai era printre noi, v-ar fi luat la o bere. Ipotetic vorbind, dacă v-aș da pe mână cheile unui DeLorean DMC-12, pe cine ați salva de la pierzanie și ați aduce în prezent?

GFS: Ne place că tu crezi că celor de la Cramps le-ar place GfS, ne simțim onorați. L-am aduce înapoi pe Dick Dale ca să ne cânte ceva fain până noi bem. Un tip care nouă ni se pare virtuos este Oleg, chitaristul trupei Messer Chups. De ascultat.

RC: Care dintre voi a lipit LED-ul de inima păpușii lui Jesús?

GFS: Adi, chitaristul nostru. Lui i s-a părut faină metafora, iar Mark a încuviințat, iar Tibi ce să facă?… TOOF-TAF.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s