Sacoșa cu prospături #184

Știați că se poate merge cu sacoșa la protest? Uite eu asta am cules azi. Și vă dau și vouă, iar voi să dați la prieteni și tot așa că poate ajung ideile bune la toată lumea 😉🤘.Breathelast. feat. Bite Your Tongue!Indigo Rechinii mușcă din nou din muzică dimpreună cu Bite Your Tongue. Piesă semi-acustică, înduioșată cu niște viori, și cu vocea pe care n-ai cum s-o confunzi a lui Clor – deși pe primele două versuri din refren am rămas un pic surprins 😉 -. Și totul este despre o stare și trezirea din ea. O știți cu siguranță voi ăștia de stați prin underground. De fapt voi asta căutați subconștient, ieșirea din starea INDIGO. Asta poate fi mimetismul de masă – main stream-, poate fi followul influencerului sau parte din turma ce-și urmează leaderul fără să întrebe. Din starea INDIGO ieși doar prin explozie, doar prin mișcare, doar prin experiment. Dacă poți. Dacă nu, vei fi doar o copie trasă la INDIGO. Clipul nu-i la indigo însă, ci o punere mână de la mână din partea fanilor, de imagini și stări ce n-ar fi putut fi regizate. Deci o piesă manifest cu iz social, politic. Shark up 🤘!GUILTYFreeing My Heart Apăruți de curând prin undergroundul nostru trupa mixtă euro-sud americană văd că se ține de treabă la fel cum îmi spusese Silviu la un shot. Au mai dat o piesă anul ăsta, a patra. Stilul li se conturează pe un alternativ melodic, iar de data asta vin și ei cu un mesaj de eliberare. Freeing My Heart e despre eliberare / To kill the shadows of my soul /. Eliberare de orice lanțuri/cutume care ar putea să stea în calea libertății și zborului tău. Te mișcă 🤘!Reverse The MomentSuffocating Premieră la sacoșă cu trupa de metalcore din Oradea. Suffocating este de pe albumul de debut Empty Words lansat în iulie an de pandemie și este și mai norocoasă că are videoclip. Merita. Foarte bine lucrată, manual de metalcore. Îmi place duetul pe voce, are iz de trupă ce poate prinde bine de tot în concerte. I can change/ But I won’t suffocate, piesă de mesaj cum altfel de la metalcore 😉.


Lunatic Trandafiri Hai sambag! Cum de am dat de piesa asta fix după circul electoral? De unde au apărut nu știu. Cică au stat pe coveruri până s-au închegat și acum au dat piesa de debut. Și ce mai debut! Like de la prima ascultare. Un fel de core mai melodic, foarte bine închegat și o voce interesantă. Peste asta toarnă niște versuri care le taie accesul la concertele primăriilor din vreo 30% din țară 😜. Meajul e politic, dar nu doar politic. Piesa a fost bine lansată, când trebuia, ca dovadă și numărul mare de viewuri de la o trupă debutantă. Cică mai vine una luna asta. Ochiu’ la ei 😉!Air LinesTrees Are Temples A doua piesă de anul ăsta, a doua care intră la sacoșe. Pe asta ne-a prezentat-o colegu’ Robert Casmirovici la The Underground Lot, știți, rubrica aia care apare în fiecare vineri 😉. Post-punk industrial de la singura trupă de pe la noi pe care o știu cu două chitări bass. Pe niște sonorități tehnologice și pline de distors și fuzz ni se prezintă un adevăr cât se poate de natural și care ne îndeamnă la “pacea minții” și, implicit, la binele planetei. Da, băi, Pădurea ar trebui să fie singura noastră religie, templul sacru de care să nu ne mai atingem și pe care s-o lăsăm să ne ocrotească.BUCIUM Vânător/Orion A doua piesă cu videoclip de pe ce este deja următoriul album BUCIUM denumit Zimbrul Alb. Zic că este deja pentru că de pe fb-ul lor afli că piesele au fost trase și probabil așteaptă vremi mai bune să fie lansate cum trebuie, cum merită. Acultați Drumul Robilor aka Caleea Lactee în denumire populară și vedeți cam ce ne așteaptă pe albumul nou. Trupa asta îmbină cel mai bine de pe la noi metalul cu zona simfonică prin cele două viori permannet prezente și temele folclorice. Dacă albumul precedent Miorița era puternic ancorat în mitologia românească Zimbrul Alb pare că abordează teme universale legate de astre și legătura omului cu ele. Piesa Vânător/Orion aduce în versuri tema vânătorului vânat o temă care este asociată adesea cu lupta dintre realitate și pierderea ei/nebunie. Iar cum o fac muzical este o nebunie în sine, o simfonie de-a dreptul. Când or reveni pe scenă să mergeți obligatoriu la un concert de-al lor să vezi acolo furnicături pe piele 🤘🤘🤘.Pay For Disaster Painful Thoughts Premieră la sacoșa de la frații de peste Prut, din Chișinău mai exact. Cu deathcore făcut ca la carte deși trupa are doar un an de existență și sunt la a doua piesă pe care ne-o propun. Atacă bine, le au pe instrument. Stilul presupune sonorități agresive, dar totuși lor le poți urmări melodicitatea. Schimbări dese de temă și câteva pasaje de bass delicioase. Dacă ar fi să dau o interpretare versurilor ar fi lupta de eliberare a minților noastre de gândurile strecurate pervers în creiere de instrumente parșive și societatea debusolată. Să-i zicem fake-news-ul nociv 😈?


OneNightStandHeartbreaker Recunosc că lookul solistei m-a adus aici, dar am rămas pentru muzică 😜. Și iar premieră și iar mă mir cum pana mea nu am auzit de ei până acum. Sunt din Sibiu oraș pe care-l am pe radar și sunt de vreo 8 ani deja. Shame on me. Electrică treaba de la prima ascultare. Un punk grefat pe heavy metal, genul de combinație care l-a făcut mare pe Billy Idol. Genul de sound care înnebunește sala cu punkeri, roacări, domnițe și habarniști deopotrivă. Iar piesa asta are stofă de hit. Rock on 🤘!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s