ATTN / Ioana Șelaru – A mind of your own

Un album, un artist – Ioana Șelaru – de la care nu știam ce să mă aștept, prea puține informații ajunse-n fața scenei la mine. Știam ceva de vioară și atât. Deci am avut parte de o experiență la prima ascultare.

4 piese, 19 minute sunt datele tehnice ale EP-ul de debut A mind of your own. Artistic vorbind mi-a lăsat impresia că vioara vrea să ne vorbească. Ca într-un film mut. E ca și cum încearcă să țese o poveste în mintea mea. Aici s-a legat experiența și mi-a căzut fisa. Da! A mind of your own! Se ia vioara ca vehicul emoțional, se iau experiențele Ioanei și se transpun peste mintea noastră, a fiecăruia, rezultând astfel trăiri unice, imposibil de anticipat, pentru fiecare. Un fel de Lars von Trier on demand și unic pentru fiecare. Bineînțeles că m-a ros curiozitatea să aflu mai mult despre ea și mult a crescut încrederea în urechea mea atunci când am aflat că parte din talentul ei se duce spre film și coloanele lor sonore 😉.

Se simte pregătirea academică în abordarea instrumentală. Dar ce bine că și-a dat drumul la zbor și vine cu viziunea ei de neo-clasică, de împletiri cu ambiental electronic, cu tehnologia de prelucrare a sunetelor și toată joaca ce poate deriva de aici.

Ascultați-l cu mintea voastră!

https://ioanaselaru.bandcamp.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s