ATTN / cloverfield – Under a Velvet Sky

It cannot be more indie! Mai indie de atâta nu se poate! Ennél indie nem lehet! (sper că a nimerit gugăl translate 😉).

În caz că nu știți nimic despre ei și nici n-ați citit prin sacoșele cu prospături aflați că trupa cloverfield vine din Miercurea Ciuc și face parte din valul nou de trupe cu componenții aflați în liceu sau un pic peste. Și iar vin să le atrag atenția detractorilor și plângăreților care zic că nu mai vine nimic din urmă. Ba vine! Și încă vin cu un aer proaspăt, original și mai mult tupeu.Deci, la sfârșit de an 2020 cloverfield și-a lansat albumul de debut, Under a Velvet Sky. Fără label, fără casă de producție, pe prietenii și DYI, probabil cu tot felul de improvizații la studio ca să sune într-un fel. Poate acum pune urechea cineva pe ei. Lansarea din decembrie are și ea o poveste. Obișnuiau ca la sfârșit de an să organizeze câte un concert caritabil – MuzicAjută -, iar ce strângeau direcționau spre cauze pe care le alegeau ei, de obicei copii sau familii aflate-n situații extreme. Pentru că 2020 n-a putut fi cu concerte și-au lansat albumul și speră ca banii adunați să-i ajute să-și continue planurile. Big up ♥️!

15 piese ( multe pentru un album de debut) / aproape o oră. Ca și stil ei zic că-s indie din Ciucago. Ingenios 😉. Da, un indie alternativ post-romantic cu interferențe din indie folk (mai ales pe zona de voce), mellow grunge și chiar pasaje ce frizează post-rockul. Compozițiile nu sunt neapărat complexe, dar compensează prin structuri foarte melodice, chiar și când intră distorsul. Versurile exclusiv în engleză și cântate alternativ de o voce feminină, cu multe inflexiuni, și o voce masculină. Sunt piese unde avem și duet pe voce ( Trip Over, Starless). Îmbucurător pentru mine este că am de ales între mai multe piese care-mi plac. Nu mă hotărăsc așa că declar egalitate între Winter Feel, Pocahontas și Koala. La voi cum e?

Albumul poate fi ascultat aici, dar vă îndemn să le susțineți muzica și visul altruist cumpărându-le albumul fizic. Vedeți aici informații.

Stay indie 🤘!

One thought on “ATTN / cloverfield – Under a Velvet Sky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s