ATTN / Le Brouf – Counter Measures

Cum e să lanseze o trupă al doilea album și eu să nu fi auzit despre ei?! Când dau de un astfel de exemplu îmi bag toate plasele și filtrele la revizie. Iar dacă se întâmplă să-mi și placă materialul lor atunci îmi trag și două palme virtuale 😉.Așa s-a întâmplat și cu orădeniii de la Le Brouf. Anul trecut prin aprilie – cu tupeu, direct din lockdown – au scos albumul de debut – Charade. Acum, la 9 luni distanță, vine al doilea material discografic, LP-ul Counter Measures, aici de față.

Duetul orădean este compus din Edward Nicoară si Mircea Floruț și a fost fondat prin anul 2017. După aproape doi ani de experimentat, Le Brouf a prins forma finală spre finalul anului 2019. Soundul lor e unul pe care eu îl încadrez la experimental pentru că altfel cum să descrii ceva aflat la confluența post-punk, art-pop-electro, indie sau industrial ?12 piese / aprox 40 de minute / all english ( a good one 😉). Tobe sincopate cu ritmuri complexe, dark bass, voce specifică de post-punk care se tot joacă rebel, tot felul de inserturi din zona synth, electro. Parcă aud și chitară electrică. Mai toate piesele sunt energetice și au o doză de nebunie d-aia old school punk adusă-n secolul XXI. Una peste alta un material inovativ și proaspăt pe zona asta de muzică unde nu se întâmplă foarte multe lucruri notabile pe la noi. Deocamdată. Preferata mea e Wizzard. A voastră?

Albumul poate fi găsit pe bandcamp unde se recomandă susținerea trupei pentru că #ArtIsWork, nu 😊!? Sau aici pentru download.

Nu uitați de feedback. Face bine. Și trupei și mie.

2 thoughts on “ATTN / Le Brouf – Counter Measures

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s