Sacoșa cu prospături #191

Azi m-am rătăcit pe la raionul cu vaib 😜.


Freqkid & Silent Strike feat. Ana ComanPauza ❗❗❗ Breaking News! Senzațional! Numai aici! Cam așa aș titra pe burtiere dac-aș fi televiziune de muzică de la noi. Dar nu sunt 😜. Freqkid sau Freqax activează de ceva timp pe felia asta de muzică, dar doar acum ajunge la mine-n urechi odată cu colaborarea cu Silent Strike la măiestriae sonoră și vibe atmosferic și mega-surpriza Ana Coman, cu o voce ca de Woodkid feminin. Nu vă lăsatți furați de acel ear worm pampam, mergeți mai departe după versuri și s-aveți un an bun! 👌


We Singing ColorsAll the people Culorile cântătoare mai extrag un single cu clip de pe Lone Learner, albumul lor en titre care-și așteaptă înlocuitor 😉. Mantra lor despre iertare și împăcare se transpune foarte bine în videoclip. Chill, vibe visător, locație dragă mie prin Delta Văcăreștilor, o lumină caldă de toamnă târzie. Și un final romantic pe care-l așteptam chiar așa ♥️♥️♥️. Mai multe citiți aici.


Ceinaru Lust Chill ambiental împănat cu inovații pe breakbeat de la Ceinaru. Tot instrumental. Tot cu un clip… atrăgător. Sunt curios spre ce se îndreaptă proiectul lui, dacă apar colaborări, material discografic sau doar o perpetuă căutare de sound&spirit.


Daniel Dorobanțu Allemande Aici trebuie să-mi recunosc limitele. Habar n-aveam de Allemande, compusă de Bach. Cu ocazia asta am ascultat-o. Așa am putut aprecia mai bine ce a făcut Daniel. Piesa este de pe PSIHODROM – ONE, compilația colectivului timișorean, lansată în noiembrie 2020 (pe care o puteți asculta și cumpăra de aici ). Reinterpretarea lui se încadrază pentru mine în linia clasicilor muzicii electronice cu întrepătrunderi de layere, unele care traduc livretul original în synthuri armonioase, iar altele în beaturi syncopate și complexe. Chapeau 😊!


Balkan TaksimAnadolka Nu știu ce instrument folosește Sașa aici, dar îți dă tripuri. Peste asta vin efectele de electro psihedelic de la Alin. Uite așa, o piesă din folclorul balcanic (Bosnia), cu rădăcini anatoliene, capătă o viață nouă în secolul XXI. Nu înțeleg versurile, dar atmosfera creată de piesă și de videoclip mai ales mă duc spre o poveste de dragoste cu complicații specifice Balcaniului. Mai multe detalii aici. Aud că piesa a prins aripi și pe la publicații și radiouri de pe afară. God speed 🤘!


Nouă Ani LuminăContact Premieră la sacoșă! Duetul ieșean de electro-art-rock și sci-fi romance începe anul cu Contact, o piesă parcă făcută să fie folosită pe MArte de Perseverance 😉. Complexă muzical, dar și mai complexă la mesaj și versuri. Sunt tare încântat să descopăr trupe din spectrul ăsta pe la noi. Warp speed ahead!


Four TidesInterlude Dacă tot am ajuns printre stele cum să nu stăm puțin pe acolo mai ales că avem și fundal sonor de plutit atemporal și imponderabil. Doar noi și gândurile noastre. By Andrei Marica.


REMNANT OF BUMBAPAYaw O altă premieră la sacoșă. Labelul Ruffinaments ne propune mai multe nume de curând dintre care-l extrag pe Remnant of Bumbapa cu piesa Yaw. O piesă aparent lungă, dar de fapt sunt 3 în 1. Multe layere de le pierd urma. Secția ritmică vine cu un breakbeat foarte inovativ și degrabă mișcătoriu de picioare, bassul leagă totul, iar chităreala cu FX vine să condimenteze mixul. O să trec mai des pe la raionul Ruffinaments 😉. Piesă selectată de Călin.

3 thoughts on “Sacoșa cu prospături #191

  1. Iți mulțumesc pentru descrierea faină ❤
    Cat despre ce urmează, cred că nimeni nu poate anticipa.
    Oricum ar fi, pot să zic că va fi interesant.
    Multă dragoste!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s