ATTN/Olympus Mons – Healer

Doom metalul e pe un val de revenire ca gen în ultimii ani. Și pe la noi se simte asta apărând trupe sau materiale discografice din ce în ce mai des și din ce în ce mai bine lucrate. Olympus Mons este poate printre cele mai bune apariții din ultimul timp pe zonă, lucru confirmat și de câștigarea Posada Rock Fest din 2020 organizat în Quantic. OM n-a oprit motoarele în pandemie. Ba dimpotrivă, la sfârșit de an 2019 ne dădeau primul single The Heavens below, iar la început de 2020 Darkness takes over. Acum a fost deja lansat albumul de debut – HEALER – pe care vi-l propun la ascultare.


9 piese/ aproape 50 de minute/ doom metal cu accente de gothic metal, synthuri bine inserate și colaborări vocale de excepție. Are calitatea unei lucrări art rock. Deși e apăsător primești momentele de keyboard ca un colac de salvare. Dur și agresiv în riffurile chitării, dar te echilibrează cu pasaje solo. Și la voce e cam la fel mai ales pe piesele feat. Aaron Stainthorpe de la My Dying Bride, cinci la număr. Impresionantă colaborare cu un artist care se confundă cu evoluția acestui sub-gen metal. Ba pe Crimson Dreams, versiunea de deschidere a albumului, că piesa este în 2 vresiuni pe album, apare la un fel de backing vocals și o voce feminină, Stacey Gaunt de la Broken Piano dând piesei accente ușor psihedelice. Asta e și preferata mea de pe album la concurență cu Crossroads. Să-mi ziceți în comentarii care-i piesa care v-a rămas vouă pe timpan.

Nu sunt un ascultător fervent al acestui gen, dar când am ocazia și starea mai bag urechea. Ei, albumul ăsta mi-a redeschis apetitul 😉. Poate fi ascultat de 3 ori gratuit pe bandcamp-ul trupei, dar recomand cumpărarea lui că, nu-i așa, se temină pandemia, reîncep concertele și să mai avem la cine să mergem 🤘

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s