Sacoșa cu prospături #207

M-am dus să umplu sacoșa cu prospături de sezon aka mici și bere, da’ m-a pălit sentimentu’ printre tarabe așa că mi-am pus căștile și am făcut o tură de shopping compulsiv de pe tarabele de underground. E pentru toată lumea 🤘!!


Scandal Street PunkThe Edge feat Elenerd and Leyterhs || De câte ori iese Scandal… cu o piesă nouă, de atâtea ori fac o excursie în anii de liceu din Bacău. Le-am prins primele concerte, poate am făcut schimbe de casete cu ei sua am sprijinit aceleași bănci din parcul central. Eram în același mic anturaj de punkiști și metalari dintr-un oraș de provincie. Când ei cântă se trezește în mine pogo-ul ăla adolescentin, sălbatic, nebun și mă văd și acum urlând de gât cu necunoscuți refrenul piesei ăsteia… Oooo,ooo,ooo,ooo livin on the edge/ No, no, no, no no we’re never gonna change... Da, ei cântă și azi punkul ăla raw, anti-social, fără floricele, dar cu atitudinea aia care a făcut din punk un neverending story. Faptul că azi cântă pe o scenă – aka Londra – unde punkul e la el acasă e cu atât mai de apreciat. Vă aștept la un concert prin țară ca și când 🤘!!!Doompop Meet Me On The Rooftop || Trecem la registru post-punk care e de fapt o răstălmăcire a neîmblânzirii și provocării perpetue pe care good old punk o aducea establishmentului. Doompop e o trupă născută-n pandemie. Poate din plictis, poate din oportunitate. Oricum e unul din plusurile muzicale ale acestei perioade. Al doilea single după Black dress și asta mă bucură. They’re here to stay! O secție ritmică foarte elaborată, un dark electro-pop ( sau doom pop 😜 ?! ) și niște voci strecurate subtil cât să le urmărești până unde vor ele să te ducă. Binesse 👍👍👍!The Slow DecayCalm || O altă trupă ce s-a lansat anul trecut. Iași + Cluj = metalcore/ambiental/melodic core. Sună cool și up to date. Mă văd ascultându-i într-un concert plin de visualuri care să completeze călătoria sonoră. Poate anu’ ăsta, cine șite 😉…Dirty ShirtNew Boy in Town || MGM! Sony Pictures! Auziți aici tema de la James Bond 2022!! De fapt introul ăsta instrumental rough-romantic poate face carieră pe mai multe paliere. Când s-o lansa albumul nou și va fi turneul de promovare așteptați-vă să înceapă concertele cu asta. Foarte versatili moroșeni ăștia. Imaginea de început a videoclipului, cea cu peștele, e o metaforă vizuală foarte puternică și tristă pentru cine-o prinde. Big up!The Jack O’ DiamondThe Moon is My Friend and My Enemy || Fresh alt/rock pe meleagurile noastre. Doar la al doilea single (după My Way apărut la sfârșit de 2020 ), JoD ne propune un sound fuzionat de alternativ, grunge, stoner și metal toate dozate în așa fel încât să nu le poți pune o etichetă. Un videoclip true, DIY, 0 budget că așa-i la început de drum. Keep up the good work!Nouă Ani LuminăOglinzi || Echipajul de doi cosmonauți post-rock echipați cu efectele electronice-ambientale s-au lansat la data Pământului 08.05.2021.13:00:00 de la cosmodromul Iași pe orbita de ieșire din sistemul realității și intrare în spațiul oglinzilor spațiu-timp, cu misiunea clară de a ne trage pe toți în universul lor. Dansul-misiune continuă…

Echipați cu mii de simțuri
Cuprinși de dans ascultăm
Undele galacticului vals
Ne avântăm dansând.
Mario Cruxfader X SEED Ochii Răi || Habar n-am de există ceva stil art-rap, dar ar putea suna așa. Rap cu chitară și saxofon. Mario Cruxfader are multe colaborări văd în ultimul timp aducând în proiectul lui tot felul de stiluri. Mie colaborarea cu Seed (aka ITheband) mi s-a apărut cea mai pe gustul meu. Un vibe cool, funkish, dat de continua implicare a chitării în amalgamul sonor. Plus duetul vocal făcut din registre diferite, dar care se lipesc cum trebuie. Și mai e ceva! Saxofonul lui Paolo Profeti e ciocolata de pe tort 😉.Alpha QCircles piano version || Wall of death sau Circles of light încap la fel de bine sub aripa metalului. Uite la sibienii Alpha Q care reiau o piesă din debutul lor de acum 4 ani ( care suna cam așa în original) și-i dau o formă mai sensibilă, no distors, dar plină de pian, închizând astfel cercul unei experiențe complete sonor. De fapt fiind un cerc cine știe ce ne mai rezervă trupa asta și pe unde o să ne mai plimbe auditiv 😉.Cam asta la sacoșa cu prospături de azi. Dacă aveți chef de alte mai mult de 200 de plimbări prin piața de underground dați o privire aici 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s