Dăm un shot? GRIMUS

În clubul meu imaginar e concert sold out. Lume multă, unul lângă altul cu fața spre scena de unde urma să se reverse peste noi muzica pe care o așteptam. Mă strecor prin mulțime cât pot, salutând în stânga și-n dreapta. Hmm, îmi zic, pare că suntem toți un mare sat. Mă opresc lângă un tip care privea cu emoție spre scenă.

Io: Salut! Răzvan de la Criticeyez. Și îi întind mâna.

El: Vali de la Grimus.Io (cu gura căscată și emoție în glas): Sunt obișnuit cu tine sus pe scenă și uite că aici nu te-am recunoscut. My bad. Sau poate a trecut mult prea mult timp de când n-am avut parte de concerte…

Vali: Da, e ciudat să vezi oameni 3D, cred că ochii noștri s-au obișnuit prea mult cu ecranele. Pe Bogdan l-ai fi recunoscut mai ușor în public, pentru că la concertele noastre el stă mai mult în public decât pe scenă, e o imagine firească. Odată l-au pus să plătească bilet la propriul lui concert din cauza asta. 

Io: Ce mai face Grimus? Cum a suportat perioada asta? Cum e fără fiorul concertelor?

Vali: Pentru noi ca trupă cel mai important a fost să comunicăm unul cu altul în această perioadă. Știam că pandemia ne va afecta funcții vitale cum ar fi energia transmisă în concerte și comunicarea cu publicul, fără de care Grimus nu e Grimus. De aceea am stabilit că vom folosi timpul de restricții pentru a face piese noi și vom lucra la ele de la distanță, mereu cu gândul că perioada nasoală va trece în cele din urmă. Era un sentiment chiar plăcut să ne trimitem unul altuia idei de piese și aranjamente, dădea un sens acelor zile interminabile și trase la indigo. A fost cel mai bun mod de a ne menține optimismul și un oarecare tonus, care nu se compară cu sentimentul de concert live, dar anticipează cumva o revenire la normalitate în viitor. 

Io: Ați avut timp să repetați? Dar inspirație de materiale noi?

Vali: Ce noroc pe noi că te-am întâlnit chiar acum la acest concert imaginar! Tocmai vrem să lansăm o primă piesă de pe acest viitor album Grimus care va fi lansat în a doua jumătate a acestui an. Piesa se numește Apatrizi și ar fi fain dacă i-ai găsi un loc în scoșa cu prospături.

Io: Apatrizi!? Cam cum suntem noi fără concerte 😊. Despre ce-i vorba în piesă?

Vali: Exact! Am considerat-o potrivită în acest context deoarece în primul rând e o piesă despre revedere, fie între prieteni pe care i-au separat distanțe și granițe reale sau imaginare, fie între trupe și public pe care i-au separat, într-un mod cât se poate de real, restricțiile.

Io: Îndrăznesc să întreb dacă ați avut cum să-i faceți și videoclip în perioada asta ciudată.

Vali: Bună întrebare, ne-am gândit și noi cum ar fi mai bine să facem în contextul dat, și am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă ar fi să facem un clip în care ne amintim cât de important e sentimentul de ‘’aici și acum‘’ pe care nouă ca trupă ni l-a oferit mereu întâlnirea cu publicul. Am mers chiar mai departe și ne-am gândit că probabil la fel se simt și toate trupele dragi nouă, pe care le-am cunoscut pe parcurs, așa că le-am introdus și pe unele dintre ele în clip ca să împărtășim această stare. Cred că în lipsa concertelor din ultima perioadă, viața de muzician s-ar putea compara cu cea mai mică piesă dintr-un ansamblu Matryoshka închis ermetic și lipit grosolan cu bandă izolatoare la exterior. De aceea e important să nu uităm sensul, deși momentan doar din amintiri, și să fim conștienți că situația asta nu va dura la nesfârșit.  

Io: Când și unde e premiera că m-ai făcut tare curios?

Vali: Premiera videoclipului pe youtube și pe platforme de streaming va avea loc joi, 20 mai de la ora 18:00. Piesa va putea fi auzită în aceeași zi în premieră în cadrul emisiunii GuerriLIVE cu Bogdan Șerban.Io: Ce bine m-au adus pașii în seara asta! Se întrevăd și concerte la orizont?

Vali: De acord! Nici că se putea un moment mai bun să ne întâlnim. Da, sunt planificate și câteva concerte dintre care primul va fi la sfârșit de iunie pe terasă la Club Expirat București. De data aceasta nu va fi un concert imaginar sau o amintire, așa că te așteptăm cu drag. 

Io: Hai că merită un shot toate veștile astea!!

Vali: Merită clar! Am auzit că după primul shot nu simți mare lucru, abia după al doilea organismul răspunde. Unii îl recomandă chiar și pe al treilea, dar studiile sunt în curs de confirmare 😉.

One thought on “Dăm un shot? GRIMUS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s