ATTN/ Barter- Aparent firesc

S-au făcut 4 ani de la Trock albumul Barter de debut În ăștia 4 ani au avut relativ puține apariții live, iar release-uri de piese noi mai mult prin pandemie. Dar așa-s fluctuațiile unei trupe. Bine că s-au încordat și ne-au dat acum un album nou. Aparent firesc, nu 😉 !? Da, ăsta-i numele și se pretează la multe jocuri de cuvinte, dar cred că în el stă și cheia de descifrare a mesajului acestui album.Scos la maturitate muzicală, dar și personală a fiecărui membru al trupei, albumul e o viziune directă, reală și ușor tristă a ceea ce văd ei că se întâmplă azi. Un album ancorat în aparentul firesc de azi care nu-i tocmai și cea sănătoasă.

7 piese / 21 de minute / un sound la confluența rockului alternativ cu new folkul. Tempoul pieselor e spre zona lentă mai degrabă, dar pe pasaje scurte mai poți depista pasiunea lor pentru ceva grunge.

Pierdut în rutină – aparent trist cântecul, despre introvertul neadaptat din tine care tot ce-și dorește e să fie un chip cioplit în fum. Simt și depresie, dar simt și revoltă.

Ajungem departe – un cântec un pic mai “nervos”, un joc de cuvinte despre speranțe și așteptări perpetue

O mască de erou – indie folk, cu însăilări de alternativ și multă calitate instrumentală pe chitară și drums. Inuendo-urile vocii lui Matei sunt neașteptate, dar de fapt ele fac parte din sensul versurilor, cred. D-aia pare o piesă care are, dar n-are legătură cu contextul actual pandemic. O piesă despre măști, dar nu neapărat cele de helăuin, ci mai degrbă cele pe care le purtăm în fiecare zi.

Gol– Baladă grunge de dragoste. Ai zice că vorbesc de deșertăciunea lucrurilor, dar ei construiesc de fapt calea pentru mesajul de final 😉

Bătrânul – De Crăciun te gândești inevitabil la ai tăi, indiferent dacă mai sunt printre noi sau nu. Și tot inevitabil vin întrebările despre rost, clipe pierdute, momente ratate. Se învârte cu piesa asta un cuțit fierbinte în sufletele noastre. Sperat/ratat, clar/zadar sunt perechi de rime care te vor face să oftezi.

Oda – ar fi trebuit să fie piesa de vară (atât cât poate fi o piesă Barter de vară 🤣). Doar că vara 2020 n-a fost o vară normală.

Piesa 9 – versuri nu doar cuvinte aliniate frumos. Simt un pic nostalgia trecerii ireversibile a timpului. Trecere care-i dureroasă dacă n-ai decât vorbe și nu fapte în spate. Iar ne pun să gândim. Cică să le mai asculți muzica 😜.

Preferata mea rămâne Bătrânul. Mă face să-i sun pe ai mei de câte ori o ascult. A voastră?


Albumul este disponibil pe bandcamp , Spotify, Soundcloud, Deezer. Vă așteaptă să-l ascultați și să-l cumpărați. #ArtaEsteMuncă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s