Sacoșa cu prospături #225

Prospături verzi, neamule! Prospături verzi! Da, cam verde sacoșa asta…Ce contează că-i toamnă când e timp de trezit minți și suflete. Pentru alte prospături serviți de aici.
Gani feat. Omu GnomMai puțin || M-a spart piesa asta!! Cred că e prima piesă rap eco pe care o știu eu de la noi. N-o știu pe Gani, dar le are bine de tot cu versul de a reușit s-o facă parte-n parte cu Omu Gnom. Aproape că aș propune piesa asta în școli la orele de Educație Eco sau cum s-o chema. Imaginile/versuri create-n mintea noastră ne lovesc puternic declanșând, cel puțin în mine, sentimentul de vină și revoltă totodată. La fel și imaginile alternate-n videoclip de nature at its best apoi realitatea uitată, murdară, sufocată. Mai puțin înseamnă mult e versul cu care trebuie să rămânem. Cum facem asta? Poți începe cu sugestiile adunate de Gani în descrierea clipului de pe yt. O piesă cât un inm. Big up, GANI ♥️♥️♥️!!


Sofia ZadarChildren of Compost || Un alt stil, un alt fel de a transmite, dar mesajul e același. Pe un dream indie pop neangajat sonor Sofia ne transmite mesajul celor de mâine, celor de după dezastrul lăsat de noi, celor care au găsit ca singură cale de a continua pe planeta asta armonia cu natura. Cel puțin asta înțeleg eu din versuri și știu că Sofia nu pune versuri doar ca să umple cântecele 😉. Ca de obicei videoclipul are povestea care susține fin și metaforic mesajul. The time has come for presence and grieving hand in hand.Machiavellian GodShepherd’s Lament || Băăă! Cât de fain sună piesa asta! Probabil un intro de pe albumul la care lucrează trupa de melodic death metal din București. Pare genul de piesă armonioasă de cântat sub cerul înstelat, dar simt cum poate da într-o continuare plină de furie și distors cam ca supărarea păstorului căruia îi dispar locurile de pășunat. Bine v-ați revenit 🤘!!
Mars And DaemonsSleep Paralysis || Hipnotizantă noua piesa MAD, deja a doua în noua lor formulă de full-band. Cu un synth care-ți rămâne pe ureche reușește să creeze o atmosferă groovy și dansantă. Piesa crește în intensitate spre final, cu o instrumentație complexă care-ți lasă impresia aia de după un coșmar din care tot voiai să scapi, dar nu te poți mișca. Bună asocierea piesă – titlu mai ales pentru una no lyrics 😉. O altă piesă cu premiera pe Underdog Station 👍.
Dan ManciuleaOmul plantă || Hai că bossa-nova n-am avut până acum la sacoșă 😊. Dan Manciulea la melodie și Florin Dumitrescu la versuri așa că fiți atenți la toate jocurile de cuvinte și litere. O piesă lejeră, ferigită, cam cum te simți într-o plimbare prin natură. Numa’ bună potrivirea la sacoșa asta verde. Un videoclip la care o să te uiți ca la Teleenciclopedia 😊.
Cumicu feat.. Fane (OBC) – Nu mă cumperi (prod. Peter Zaad) || Nu-i al naibii, naiba-i a lui! Și ce-i al lui e pus deoparte și nu-i poți cumpăra. Mișto aranjate versurile, ar putea fi ușor coloană sonoră de serial cu … era să zic polițiști care nu pot fi cumpărați 😜. Ia aminte la regulile lui. Ia aminte la producția audio premium. Fain și videoclipul și altfel decât avem pe la raperii locali. Na că am mai adăugat ceva la playlistul meu de rap.narcoBranco ManDeLa Soul feat. Scopu‘ & DJ Sauce || O altă premieră la sacoșă și tot din rap, de data asta de la un raper mutat din București la Sibiu. Piesa e un statement personal de moment de viață, acel moment când tragi aer în piept, scoți capul din vârtejul realității și te reîntorci la sufletul tău. Deci, tot un fel de întoarcere la natură, la natura firii. Și da, totul vine de la soul, man, inclusiv când faci muzică. E bine când rapul aduce mesaj și destupă minți.


One thought on “Sacoșa cu prospături #225

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s