Sacoșa cu prospături #226

A început să bată vântul peste tarabele undergroundului. O fi de la noiembrie și frig sau o fi de la ușoara letargie pe care o simt instalată pe zonă. Dacă n-ai tarabe unde să vinzi ce rost mai are să vii cu marfă nouă. Trist. Pandemic. Dar să-i cinstim pe cei care totuși merg mai departe. Keep walking 🤘!

Pentru alte prospături de peste an serviți de aici

Florin Dumitrescu & Virus Tăcut feat. Iordache Consum || Piesa asta a rămas datorie de la sacoșa trecută. Consum ergo sum. Mda, pare laitmotivul ultimele jumătăți de secol. A găsit bine Florin Dumitrescu definiția asta usturătoare. Acum s-a apucat și de cântat. Mă rog, de spoken word cu coloană sonoră 😉. Creșterea exponențială a consumului nu putea fi prinsă în sunete decât cu un beat techno. O face Virus Tăcut. E prima oară când aud numele de scenă electro al lui Tavi Scurtu. O anagramare a numelui său chiar potrivită cu contextul general, dar și particular al piesei. Pe lângă cei doi mai vine și saxofonul lui Iordache într-o notă galopant isterico-experimentală. Un angajament social contemporan de toată frumusețea bitului. P.S. Mișto și șarpele din lyric video 😉.
THC Then || Cei care caută cântece de iubire dulci să-l caute pe Bitman. Aici avem versiunea reală și, din fericire, frumoasă. The Hyde Club, că de aici vine prescurtarea numelui trupei, ne dă rar piese. Nu știu de ce. Un rock’n’roll ușor la ureche, chiar catchy, numa’ bun să “spice up” aniversarea de ceva ani de când. Mă bucur să mai dau de trupe d-astea de care credeai c-au dispărut, dar ele lucrează încet și bine.RPG La Sesiune Kampai Secundo #discodevil || Hip-hop dadaist cu vibe chill. E piesa pe care s-ar pune-n cap corporatiștii vineri seara. Din câteva referiri dibaci ascunse prin text cam spre zona asta de refulare în alcool pe final de săptămână mă duce gândul. Un pic de scratch, un nume care pare parafrazarea lui Compay Segundo cu iz de rom, un videoclip haios, probabil cu prietenii. Hai, dați-o peste cap 😊!GUILTYLeave it and rewind || Punct și de la capăt – în relație? – versiunea rock alternativ româno-sud-americană. Guilty sunt prolifici, scot piesă după piesă. Big up!The Bandits & Tase PârvuBăiat Talentat || Clipul m-a impresionat de la început. Apoi am citit povestea și am ascultat cu atenție piesa. Un legacy muzical din Banat, dar care poate deveni și foarte personal ca de la un tată/bunic/unchi. Nu cunosc legătura dintre trupă și Tase Pârvu, dar gestul și marcarea momentului mi se pare de jos pălăria. Probabil pentru bănățeni înseamnă și mai mult. Rock ca pe vremuri, un pic de blues, muzicuță, versuri mucalite. Mulțumesc!Nouă Ani LuminăLaniakea || Ne mutăm la Iași și în altă zonă a rockului. Cel atmosferic, spațial, cosmic. Incomensurabil. Puține și încifrate cuvinte. Pare că duetul ieșean se pregătește de ceva. Fiind al treilea material pe 2021 aș zice că de un album sau EP, dar ar mai fi și versiunea unui concert de gradul III 🖖.BERZERKResignation || Primul single de pe Catharsis, viitorul EP al bucureștenilor. Ni l-au dat într-o joi pe la prânz când mă cotropeau și sleiau problemele vieții. Mamăă cum le-am aruncat de pe mine! Energie la greu, kick-ul ăla bun pe tobe, screaming din belșug. Pogo pe scaun cu căștile de office la urechi 😜. Nu-hardcore done right!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s