Sacoșa cu prospături #230

Până să mă uit în sus 😜 am zis să mai arunc o privire pe aici, pe jos, și să mai dau o raită prin iarmarocul de undergoround pe anul ăsta care, așa pandemic și într-o continuă luptă și transformare spre supraviețuire, ne-a și produs muuultă marfă de calitate. Aviz amatorilor, mare parte din ea se perindă zilnic la Ora9 aka 9AM și 9PM pe www.underdogstation.tv. Pentru mai multă marfă vezi aici.Oigăn + Mihai GramaAnatomie || Revizorul școlar cu apucături alternativ-reformatoare de-și zice Oigăn propune inspectoratului școlar o nouă abordare a orei de Anatomie. Face parte din programul lui Antimaterie pus deja pe vinil și cam spre finalizare de lot 1 (vezi aici). Și ce s-a gândit el să ne propună? Un pic de somnic revelator 🙂. Ora îi este susținută la voce de Mihai Grama (ca toate singleurile extrase deja de pe viitorul album Oigăn are un invitat, nu-i chiar de capul lui). Văd în descriere și participarea la sunete a lui Alexei Țurcan (cred că-i prima de pe album) + Dan Georgescu la mix&master. Piesa e însoțită cum ne-am obișnuit de un filmuleț (nu-i place termenul de videoclip😜). O punere în scenă a somnicului în viziunea autorului. Foarte funny descrierea videoclipului. De reținut și expresia “pupila de la capătul rimelului” împrumutată fiind de la Ami Crișan. La primăvară vine restul!Orkid Another Brave New World || După optimismul și bucuria din Little Wonder– primul single extras din viitorul album al shoegazerilor nervoși, In the Light We Are Safe – apare acum cel de-al doilea. Au revenit la starea melancolico-furioasă cu care i-am cunoscut, dar… dar se păstrează cumva ideea din Little Wonder. “You gotta take good care of all the things you love” pare să fie scris pe stindardul luptei de prezervare a umanității in the new brave, fucked up world that is comming. Fix pe direcția discuțiilor antagonice din ultima perioadă. Un mare big up pentru videoclip. Un performance artistico-sportiv la bară fix în mijlocul sălii mari din Club Control. Acolo unde, probabil, se va lansa și albumul pe 26 martie cu voia lu’ omicron 🤘.Alone at Parties & Adame WolfAnother Car || Clujenii ne dau a doua piesă din repertoriul lor. De data asta nu mai sunt Alone at Parties 😉. Vine și Adame Wolf la duet vocal pe refren. O piesă plină de fragilitate. Vocile sunt soft cu cuvinte între șoaptă și normal, liniile de bass și drums rotunjite și un synth/keyboard care învăluie tot. Și totul declanșat de un moment-privire care lasă urme peste urmele deja existente în tine.

P.S. Se pregătește albumul de debut Adame Wolf!!Adam’s NestNopți, zăpezi, ierni & co. || Check this out sau “Să furăm iarna asta, cu ochii flămânzi”. Mariah, Wham, Hrușcă păzea că vine piesa din cuibul de Iași al Adam’s Nest 😍. Precum se invoca ploaia cu Paparudele așa chemă băieții ăștia iernile d-altădat’. Sau iubirile. Două mănuși fără pereche în același palton… O piesă dintr-un nou început de drum la care pare că se lucrează ca două mănuși pereche la versuri aka Vlad & Răzvan. Să vină piesele noi că se cer!!I lie Ride (feat. Radu Codreanu) || A treia piesă din proiectul ăsta și, din zăpadă, ne mutăm în deșert. O piesă indie rockish născută pe lockdown dintr-o colaborare prietenească probabil cu dor de ducă pe oriunde. Se dezvoltă frumos proiectul ăsta. Ar cam fi timpul de pregătit un live 😉.


Yvat feat. Dov MerakiCan’t Put Down Fire With Fire || A treia colaborare pe care o știu eu dintre ei. Yvat vine cu blatul de electronică din spectrul dance/IDM/experimental cu multă atenție pe sunetele generate analogic, iar Dov Meraki vine cu mousse-ul de jazz și soul care învăluie totul. Am ascultat piesa înainte să văd clipul și în mintea mea s-au născut imagini cu limbi de foc care se unduie sub soundul creat de ei. Aud vorbă că ar urma și un album, dar deocamdată piesa face parte dintr-un release PANDEMIC 2 al casei Detroit Underground.The Killing MoonLove is a thief || Al doilea single de pe viitorul EP al brașovenilor ce se va lansa pe 15 ianuarie 2022. Pe vocalul Silviu Pop l-am întâlnit cel mai recent în trupa Black Water, dar el a mai trecut prin diverse genuri și trupe (W3 4R3 NUM83R5, Ordinul Nergu). Deci tot pe dark, dar alte sonorități. Pe Sikorsky l-am descoperit pe compilațiile de la FineSounds pe zona electronică. Acum, proiectul pare situat în zona dark wave/synth pop. Un videoclip predominant în alb/negru/gri pornit din Brașov, purtat prin București și finalizat la mare cu doar un scurt intermezzo colorat prin el. L-ai văzut 😉?Doomnezeu Lazăr || Evanghelia după Lazăr zice pe metal și stoner “Ridică-te și umblă/Soarele-n deșert n-o să te frângă”. Ne-a atins Doomnezeu de sărbătoile astea c-o piesă la fel de profundă cum ne-au obișnuit. Vii pentru caterincă, dar te pun pe gânduri. Iar cavalul ăla de pe final e doomnezeiesc 😍. O trupă pe care de abia o aștept la un concert, De-o fi vreodată să se ridice și să meargă pe o scenă de festival 😜.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s