Meat&Grill: The Different Class

Am ascultat Ping Pong, single-ul lansat de curând de The Different Class și m-au luat întrebările de cap legat de trupa asta din Timișoara care m-a intrigat de mai multe ori în existența ei. Așa că mi-am luat tupeul la purtat și le-am trimis niște întrebări la care au binevoit să ne răspundă.

Io: Hello, TDC! Tot din Timișoara ne (în)cântați? După clipul Ping Pong pare că ați decolat spre Vest. Lucru care nu m-ar mira deloc 🙂

TDC: 🙂 Hello, mersi pentru interviu. TDC se schimbă, au fost câțiva ani nebuni în care am luat noi direcții și ne-am aruncat în ape nu neapărat limpezi pentru noi. Să îți fie gura aurită 😄,  home is the world. Suntem foarte nerăbdători să vedem cum va fi primit acest album. Ping Pong este primul single de pe materialul ce urmează să fie lansat în perioada următoare, după doi ani lungi de așteptări și incertitudine în care am pus la cale acest album cu care vrem să încercăm o ieșire pe piața globală. Vestul ramane greu accesibil celor din Est, dar nu imposibil. Izolat sunt artiști ce reușesc să se strecoare în densa piața vestică controlată de giganți de marketing și showbiz.Io: Care e formula în care existați acum?

TDC: Julia Kocis la tobe, Seian Scorobete la bas, Cris Paul la chitară și voce iar Michael Vuscan la electronics.

Io: Un album Drop of Rock ca de început de drum, dar cu personalitate. Un EP Allow cu cojones, iar acum un single care e “from a different class” 😉 . What’s cookin’ doc?

TDC: SKINS is cooking. E cel mai recent album al nostru de care suntem super mândri și la care lucrăm de ceva vreme. Pe SKINS ne-am lăsat mintea și muzicalitatea să iasă puțin de sub control, ne-am lăsat duși de instinct și, lucrând multe piese împreună (Cris, Seian, Michael), am reușit să găsim un fir roșu. Deși TDC iese mereu din zona de confort, se poate vedea personalitatea trupei în tot ce facem. Albumul este lucrat internațional, cu profesioniști din Timișoara, Toronto și New York, cu două clipuri trase în Olanda și Lituania, iar tobele de pe album sunt trase de Flavius Retea.

Io: Simt o schimbare stilistică cu distors mai potolit și infuziuni dinspre new-wave și electro. E doar o impresie sau iar ați pornit în explorare?

TDC: Tot timpul suntem în explorare. Albumul SKINS pornește de la rock, dar are influențe din zone electronice și structuri mai pop decât ce am făcut până acum. Ping Pong e într-o zonă indie electronica. Este ultima piesă compusă și prima lansată și e un exemplu clar al plăcerii noastre de a ne transforma, de a ne expune multiplele fețe pe care le avem. Cu piesa asta setăm un alt ton pentru un nou capitol în muzica noastră. 

Io: Pare că perioada asta ciudată a epidemiei cu izolație și restricții v-a prins bine? Chiar, cum v-ați descurcat cu cântatul perioada asta și care e silver lining-ul perioadei pentru voi?

TDC: Anul trecut ne-am axat mai mult pe a finisa produsul pe care îl livrăm acum. Am avut totuși și câteva concerte când s-a putut, în București, Timișoara și la câteva festivaluri în care am testat cu succes lineup-ul reîntregire cu Julia la tobe. Am cântat electric și acustic. Peste vară am creat un proiect electronic, în formula Seian – Cris – Michael, cu care Cris și Seian au avut un party de lansare extrem de fain la mare, în Tuzla. Pe final de an am lansat și un live acustic – The Different Class Live in The Eden Garden, filmat tot în mijlocul pandemiei, în grădina noastră de acasă. Silver lining-ul e finalizarea de proiecte deschise și ieșirea către lume.Io: Hai să vorbim un pic și despre imagine. Eu recunosc că încă sunt impresionat de naturalețea cu care Cris intră în pielea de rock star. Îi vine perfect rolul ăsta în clipul Ping Pong. Vrem detalii. Cine a regizat clipul? Unde e filmat? De ce nu apar și restul membrilor prin clip?

TDC: Cris vrea să fie un rock star, se simte în largul lui pe scenă și constant încearcă să se dezvolte ca artist și entertainer. Clipul a fost filmat în Eindhoven (Olanda) și Timișoara, cu DOP Bianca Paul și o echipă extinsă olandeză. Conceptul e dezvoltat în colaborare cu visual artists din Canada, Olanda și România, edit-ul a fost făcut în Londra de Sam Kinsella și post-production-ul a fost realizat de Aurelian Scorobete.

Povestea este o relație complicată de la distanță, un schimb constant de replici între două personaje din două lumi total diferite, uneori în coliziune. Fiecare poate să-și perceapă povestea din perspectiva lui. Poate fi relația Vest – Est, poate fi altceva……

E doar Cris în clip pentru că a făcut sens povestea și am vrut să păstrăm tensiunea. Demy Rijken (actrița) oricum este electrizantă și nu cred că putem trimite un PING mai puternic în online.

Io: Intenționați să ne mai dați videoclipuri de pe noul album?

TDC: Da, cel puțin unul de care suntem la fel de mândri ca de cel de la Ping Pong. Va fi pentru următorul single, Transpirat. Este filmat în Lituania, este foarte cinematic și are un aer plin de mister. În el apare sub formă de cameo  un muzician și actor cunoscut în Lituania, dar și o actriță up and coming care credem că va intra pe sub pielea oamenilor ce se uita la clip. Abia așteptam sa îi dăm drumul.

@Petru Cojocaru


Io: Planuri peste vară există? Turneu, festivaluri? Pe unde vă vede lumea?

TDC: Au fost doi ani foarte grei în care multe cluburi și festivaluri au intrat în insolvență. Întreaga industrie se regrupează și este în transformare. Intuim că va fi un mare apetit pentru entertainment însă nu știm care vor fi cei care vor rămâne în picioare. Noi constant încercăm să deschidem porți și discuții peste tot în Europa și nu numai. Vrem să urcăm pe scenă cât se poate de des și să continuăm să ne extindem baza de fani. Ne dorim radio play și online activity cât mai mare. Vrem un an bun.

Io: Cu ce trupă de la noi v-ar plăcea să împărțiți scena? Dar de pe afară 😊?

TDC:  Din România ne place să împărțim mereu scena cu orice trupă din Stray Lights, un grup de oameni foarte cool din indie-ul românesc din care facem și noi parte: ORKID, Baby Elvis, Astro Generale, Second Wave, Zammorian și alte câteva trupe. Altfel –  Nine Inch Nails, Royal Blood, Arctic Monkeys, FOALS, Jack White, Ulver, Nothing But Thieves, Tame Impala, The Kills dar, de ce nu, și Justice, Moderat sau L’Imperatrice.

Io: Mersi de răspunsuri și să ne revedem cu bine la scenă 🤘!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s