Sacoșa cu prospături #233

S-a făcut că-i februarie așa că am luat-o pe un alt drum printre tarabele din piața indie. Lume nouă pe aici, marfă exotică, deci o sacoșă mai altfel. Pentru că altfel e bine. Pe restul le găsiți aici. Dați și la alții, nu fiți egoiști 😜!
The Different ClassPing Pong || Primul single cu videoclip de pe ceea ce va însemna al doilea album al timișorenilor The Different Class, material care se va chema SKINS și ne va fi dat pe 18 februarie. Iar pe explorare, iar pe schimbare de stil. De data asta au grefat ceva indie electronic și new-wave peste filonul lor rock. Sună într-un mare fel. L-am dat la ascultat pe nevăzute unui prieten și m-a întrebat dacă e ceva material nou INXS 😊. Te ia cu dans. De ce Ping Pong? După vers și clip pare ceva legat de o relație la distanță. Distanță care poate fi fizică, dar se poate să fie și între două laturi ale tale. Un videoclip care s-a suit în preferințele mele pe 2022. Filmat în Eindhoven, cu o prezență feminină interesantă și un cu un look natural de rockstar al vocalului, Cris Paul. Aud că vine al doilea single pe 11 februarie cu lansare pe Underdog Station 💪.Cătălina CaraWhen You Give Me Love || Nu știu de unde a răsărit fata asta, dar e bine de tot. Voce de jazz, soul, r&b with a twist of velvet și o engleză impecabilă pe un electro-soul degrabă lipitoriu la ureche. D-abia a apărut piesa și a și ajuns la 100k pe yt. Asta mă face să cred că-mi lipsesc mie ceva cunoștințe despre ea. Poate mă ajutați voi. Oricum, e bună și cred c-o să mai auzim de ea 😉.


The Amsterdams The Humming Song || – Vă vine să credeți sau nu trupa The Amsterdams este în premieră la sacoșa cu prospături. Oare de ce 😜? Dar ce debut avem! Cu un single plus videoclip de pe ceea ce se anunță a fi un album. Cât de curând nu știe nimeni ei fiind foarte imprevizibili. Piesa ni se dezvăluie într-o aparentă dihotomie între lyrics și visual. Dar să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, în cazul de față linia melodică, o găselniță de-a lor. Foarte ear worm-ish ritmul. Și foarte pretabil la a fi soundtrack de reclame, aviz amatorilor. Pe mine tema versurilor m-a dus spre o interpretare în cheie ecologist-apocaliptică, ca un dialog între Mama Natură și omenire. La prima vedere videoclipul pare rupt de text, dar cred că Norbert, regizorul, a construit voit planul paralel care se unește subtil în ciclicitate. Bună revenire în prim planul indie-ului local, băieții 🤘!Orkid Up North || A treia piesă ieșită la lumină de pe LP-ul In The Light We Are Safe și pare că se creionează saga shoegaze/post-rock a lumii post-apocaliptice. LP-ul va veni curând spre audiția noastră la sfârșit de martie. Another Brave New World se conturează. Unde? Up North? Pentru că ne-am pierdut nordul și tot rătăcim? Poate. Piesa e construită domol la început apoi se dezlănțuie spre final pe măsură ce versurile ne duc spre banchizele de gheață. Oare ce urmează în călătoria asta spre lumină 😉?ASTRONOTS feat. BOZ The good life || De aici începe marfa trap. Io nu-s prea cunoscător pe zona asta, dar este clar un fenomen cu tracțiune la zoomers și nu numai. Un curent pornit în State care acaparează deja hălci bune din industria muzicală actuală. La noi, ca de obicei, vine valul un pic mai târziu, dar deja sunt nume cunoscute aici. Cum ar fi trebuit să fie și Boz, dar el a preferat anii de ucenicie în US, iar de abia acum vine să ne arate ce știe la invitația ASTRONOTS. Uite aici povestea piesei The good life din interviul dat de ei pe Underdog Station. Îmi place piesa și mai ales videoclipul pe care au ales să-l facă, animat cu personaje de parcă s-ar fi întâlnit la barul din universul Marvel 😊.


Spasmo Dilo x DaniShop METALLICA || Legătură de stil, de mod de realizare al videoclipului (inclusiv cromatic) și trecem la Spasmo Dilo cu DaniShop. Doar că pe limba noastră de data asta 😊. Mai mult instrumental infuzat peste trap. Avem niște clape finuțe plus o chitară electrică care intră numa’ bine. M-au agățat cu tricoul cu Metallica 🤘.

P.S Sunt proiecte mișto la Amala Label. Check them out!


Beat ReapersDuncan MacLeod || Acum dacă tot m-am oprit la hala de trap am luat și piesa lui Moro & Ceinaru. #beatreapers are back cu trapul lor dark&groovy. Cu tot cu sabia lui Duncan MacLeod. Credeam că a murit personajul ăsta, dar pare că e nemuritor 😜.


George PandreaȘoaptele (cu Ana-Maria Irimia) || Hai să vă potolesc cu niște șoapte adunate de beatul lui George Pandrea, mixate de Victor Mihăilescu și aproape rostite de Ana-Maria Irimia. Șșșșșș…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s