La cald

Asta este o scriere la cald după ce tocmai am venit de la o nebunie de concert în Quantic. Implant Pentru Refuz și RoadkillSoda, 28 ianuarie 2022. M-am dus să dau și eu din plete, dar m-am ales cu mult mai mult 🤘.De obicei apuc să notez câteva idei care-mi vin acolo, pe loc, când simt vibrația sălii pe muzică. Se întâmplă câteodată însă, când mă trage așa puternic tornada vibeului de nu mai am timp să iau telefonul în mână. Așa a fost și aseară. D-aia nu vă așteptați să vă zic mare lucru din setlist.

RoadkillSoda a pornit focul. Fără Vava care a fost lipsă din cauză de, dar bine înlocuit de Dragoș Coman. Restul trupei e azi: Mihnea Ferezan chitară, Mi Shu la tobe și Byst la voce. Plus Patricia care pe lângă PR a intrat și pe două piese la voce. Și ce bine a intrat! You should do it more 😉.Lumea de abia venea, încă nu se alimentaseră de la bar – btw, Quantic, fă ceva la concerte că se stă mult prea mult la coadă -, dar a ieșit Byst după ei în stilul caracteristic și ia tras efectiv în moodul de concert, d-ăla pe care-l trăiești cu toate celule corpului. Pentru cei care nu știu trupa uitați aici la ce să vă așteptați 👇👇👇.


Trupa asta are deja 10 ani și a ajuns să cânte pe scene mari și de afară. La un moment dat, înainte de pandemie, cred că era una din trupele de la noi care era în zona în care puteau trăi doar din muzică. Bine, nu-și luau merțane, dar puteau avea o viață decentă din muzică, visul oricărui artist. Acum pandemia a schimbat reperele, dar totuși văd că au avut deja două concerte pe ianuarie în București și mai urmează alte două prin țară luna următoare. Le urez să revină acolo unde banu’ e safe și pot să-și urmeze visurile muzicale.A fost și Loud&Proud, cel mai recent single al lor care ne arată că în viitor se arată un nou album. Cu complicitatea lor am ajuns în backstage să le smulg o fotografie și câteva vorbe la cald.

Am fugit repede de-acolo că venea IPR peste noi să întețească focul.Implant Pentru Refuz este unul dintre pilonii pe care s-a sprijinit noul val al rockului românesc, cel alternativ, la început de mileniu. Nu-i mai văzusem demult, dar a fost Nilu Crocodilu la lansarea albumului SUBRADAR tot din Quantic la sfârșit de 2019. A fost cam așa de bine.Ei, dragii mei, pe partea asta de concert, am avut puține momente de stat locului. Doar piesele cu invitatele speciale m-au mai liniștit. Prima invitată a fost Laura Brat, pe care am mai văzut-o în colaborările cu ei. O voce cu mare experiență în zona rockului cu distors, ea trecând pe la Gray Matters, iar acum fiind vocea trupei Partizan.


Cea de-a doua colaborare e mai inedită. Ca vârstă, notorietate și prezență vocală în sfera rockului. E vorba de Dora Gaitanovici care tocmai ce a avut un concert al ei în Expirat. Vă zic și de el zilele astea 😉. Dora Gaitanovici are doar vreo 20 de ani, studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzica clasică, dar şi de cea folclorică. Cu participare la Vocea României, Eurovision, Cerbul de Aur.
Deci un CV care n-o plasează stilistic tocmai lângă IPR. Cu toate astea colaborare are deja ceva timp. S-a legat chimia cu Vita și a ieșit un Apus de neuitat, plus Ocean piesă care așa apare, cu ea, pe albumul Subradar.În rest mai țin minte mesajul de pe tricoul lui Vita cu “Totul va și așa și așa” și apoi seara se transformă într-un iureș continuu cu mosh pit și wall d-ăla ca pe vremuri, de nu-mi mai simțeam mușchii. Și acu’ mă resimt pe ici pe colo 😜. A scos IPR Gherila și Rezistența continuă toți dracii și frustrările mele pe seara asta. Cum ar veni am fost la terapie. Ceea ce vă îndemn și pe voi de câte ori vedeți numele astea pe afiș.

P.S. Asta e ultima fotografie 🤘

One thought on “La cald

  1. Pingback: Alt/Dora

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s