Nimeni: nimic / Eyedrops: Între timp …Nu știu alții cu sunt, dar eu, când mă gândesc la ce concerte cu Eyedrops am trăit prin Expirat îmi saltă și azi inima de bucurie. Hai c-am dat-o-n Creangă 🤣, dar prea mi-a accesat nostalgiile și bucuria de-a fi fost ales. “Se-ntorc tot felul de amintiri uitate și se reaprind culori și șanse ratate.”, cu zice poetu’.

Deci, între întrebarea firească “Iau omicron astă seară?” și “Ce poftă mi-e de un concert!”, s-a petrecut una din serile epice alături de Eyedrops. Lume, regulamentar. Majoritatea cu mască, cred că fix 150 adică 30% din 450 cât are Expriratu-n acte. Deci sold out pandemic cum ar fi 😉. Merch la colț, cum trebuie, dar aștept de la ei prospături că am cam tot de pe stand.Concertul a fost unul conjunctural special. N-au mai cântat în Expirat de prin 2019, deci dinainte de pandemie și de noua formulă. Acum trupa înseamnă: Silviu Ruta la bass ( Guilty, Moody-Fi), Radu Burcea la chitară (Sticks and Stones, ex-The Putreds), Aurel Ciucur drums și Paul Manolescu, firul roșu al poveștii Eyedrops.

Trec la fapte. Eyedrops cel actual ni s-a arătat cu o nouă față. Una cu mai mult păr. Interpretare și setlist cu cojones, cu bicepși, cu tupeu. Când ziceai Eyedrops te gândeai la un indie rock mieros, la care se adunau fetele în fața scenei. Asta nu e rău deloc, ba poate chiar o rețetă de succes. Eram și eu cu fetele acolo. Acum s-a schimbat ceva. Adolescența a trecut și acum avem părul de pe piept pe sub cămașa înflorată. A ieșit testosteronul din ei. Au avut un setlist orientat spre distors și energie. Au dat toate piesele din ultimul timp Altundeva, Culori uitate, Curaj, Păstează-mi calmul, Minune, Între timp. La interviul dat pe Underdog Station au menționat chiar că, deși albumul fără sfârșit merge înainte, lucrează între timp și la un album finit. Binesse 🤘! Setlistul a avut și din piesele consacrate. Nu puteau lipsi Ecou, Prezent și Lucruri simple versiunea cu Ana Coman de data asta.Piese mai vechi ca La final de butoi – ce actual sună acum piesa! – Spre soare, Hai lumină sunt toate din zona mai up tempo a trupei, deci s-au integrat și ele bine. Departe deja!! Una din piesele surprinzătoare din punct de vedere energetic și care-mi place maxim!! Nu m-aș fi așteptat de la ei să fie o piesă de bis. Dar a fost. Și a fost reacție nebună la public. Uite cam cum au dat-o…Te duci cu gagica la concert Eyedrops și zici că se distrează doar ea, dar te lovește vibe-ul ăsta și dai și tu din cap. Win-win situation cum s-ar zice. A fost și bis la bis cu Altundeva că prea era lumea încinsă.

Îmi place direcția pe care o au acum băieții. Cred că e loc de explorat pe zona asta. Testosteron cu versuri sensibile. Doar să fie motorină la busul de turneu prin țară că e nevoie, IYKWIM 😉.Poate o mai mare atenție ar merge pentru ce înseamnă sampling și efecte speciale. Cred că e de mâncat o pâine aici.

O remarcă pentru Mai stai, o piesă de o sensibilitate absolută. Un mesaj care te taie și te lipește la loc în câteva minute. Să o cântați mereu, băăăi! Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc cum stătea Paul printre noi, odată, la început de piesă, îmi tresaltă și azi inimia de bucurie…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s