Sacoșa cu prospături #237

Nu știu ce altceva să fac decât să continui să adun muzică de pe tarabe chiar și pe vremurile astea războinice. O fac pentru mine, să-mi păstrez mințile cât de cât echilibrate, și o fac și pentru cei dintre voi pe care poate-i interesează ce marfă nouă și independentă se mai găsește pe la noi. Make music not war ☮️!

Pentru alte sacoșe din cu totul alte timpuri dați un ochi și aici.Filip CristinoiuCurat (feat. Paul EYEDROPS) || Great come back!! Filip aka vocea Sport Sângeros 3 revine cu stil. Emblematica trupă de ska-punk de la început de mileniu n-a mai prestat demult (cred că de vreo 8 ani??) și nici de Filip nu mai știam decât că e prin străinătățuri, pe la Viena. Nu știu cum și de ce, probabil pofta de cântat, a făcut ca piesa asta să apară acum, cu o colaborare mai mult decât nimerită în vocea lui Paul Manolescu de la Eyedrops. Într-o altă cheie decât caterincoasele piese SS3, avem acum un text matur, de mijloc de viață, când ai ceva experiență să treci peste și știi că e loc de mult mai mult de atât. Momentul ăla din viață când îți iei avânt, tragi o gură de aer proaspăt și o iei din loc spre viitor. O piesă care-mi dă optimism zilele astea deși nu cred că a fost compusă neapărat pentru asta ♥️♥️♥️. Un videoclip în care văd mâna lui Paul.Your Midwife On IceSe lasă timpu’ || Doi ani de când există trupa asta din Craiova. Au avut o creștere consistentă cu destulă expunere într-o perioadă ciufută cu arta și artiștii. Și-au zis să marcheze palindromul din Twosday cu asta, cu piesa asta, despre… timp și curgerea lui. Cum să abordezi zona blues în secolul XXI fără să pari outdated. Groovy sounds și vocea roughish a lui Orlando Berneanu. LMA, boyz 🤘!


MEZZIN Călători || “Dansează, uită / Nu ești singur, uită / Nimeni nu te controlează, uită”. Cu toții suntem călători. Un reminder de la George Pandrea și Yarra, aka duoul Mezzin din Brașov. Pe un deep house cu note experimentale primim mesajul ăsta de la Yarra. Mișto și videoclipul, bine legat vizual de mesaj și vibeul piesei. Semn că se poate s-o arzi indie, dar să faci lucruri profi 😊.Cătălina CaraSo good || “Raise and arise in kindness and beauty” … ce ușor ar fi și cât de bine ne-ar fi dacă ne-am ghida doar după versul ăsta ♥️. So good! Un funk-pop extras de pe recent lansatul album de (re)debut al surprizei Cătălinei Cara. Leap Year Baby a fost lansat pe 1 martie în Expirat. Un fel de cadou pe care și l-a făcut de ziua ei, ea fiind unul dintre acei oameni care-și pot aniversa ziua doar o dată la 4 ani – d-aici și titlul albumului. E al treile asingle extras și deja se vede linia artistică pe care merge. Albumul poate fi accesat spre ascultare și cumpărare aici.Sex Pula Pistol Mii de stele || Salut disco-pop-ul de cavou cu inserturi de solo chitară a la Slash și versuri de șlagăr între ASIA și Adi Minune. Mi-era dor de stilul lor. Au avut o perioadă mai low pe pandemie, dar și-au revenit. Revenire cu tot cu clip lucrat pe plaja virtuală. N-ai cum să te plictisești și dacă te uiți de mai multe ori la videoclip. Dansul de Vandam a lu’ Guerlanu, scheletele sexoase, un babuin îndrăgostit, elefanți, tigrii și ce-o mai fi pe acolo. Nucleară treaba 😜.

După închiderea ediției: au scos doar vreo 45 de piese-n pandemie, da’ n-am fost io pe fază. MEA PULPA 😂!nivelzero gloanțe oarbe || Debut la sacoșă al unei trupe care există (cu hiatusurile de rigoare) de 25 de ani. M-am mișcat greu, da 😊. nivelzero e trupa de liceu a lui Robin de la RATB, prima lui descindere pe zona rockului alternativ. După atâția ani, colegul Ștefan Gaboș plus Raul Bularca (cloverfield) au zis să refacă niște piese de atunci. Se observă influența grungeului în manieră ciucană. Se mai păstrează însă ceva. Spiritul DIY de atunci, din anii liceului, e convertit azi în dorința lor de a scoate piesele în “condiții incerte” cum zic ei, adică pe unde apucă 😉. E și ăsta un fel de a transmite emoții. Ce a ieșit? Dă-ți cu părerea.EstuaryKarmageddon || Încă un proiect din grupul de la Oradea. Vi i-am mai dat prin sacoșă. Synth-punk experimental cu inserturi de chitară electrică și voice sampling. Și mai interesantă pare prestația live, GILM, cum au denumit-o ei. De fapt este un music over cu imagini de film proiectate live, dând o altă interpretare și dimensiune unor secvențe care inițial aveau alt sens. Un must see când or ajunge prin București 🤘.The Jack O’DiamondMonster (Under My Bed) || După 3 luni de la Reborn trioul TJOD ne arată că iau treaba în serios. Un sound schimbat față de ce știam eu despre ei. Un rock alternativ ce s-ar duce ba spre metal, ba spre grunge, fără a fi outdated. Multă energie iese din piesă și cred că ar suna tare bine la scenă. Vocea lui Tudor e ce trebuie, engleza bună. Ne-au dat și un fel de suport vizual/lyric video. Măcar îi vedem la față 😊.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s