Canapele și războiDerutant titlul, nu 😜? Cam ca și gândurile mele când mă îndreptam spre Expirat unde urma, ca într-o seară de duminică pe final de iarnă, să mă reîntâlnesc cu Adam’s Nest.

Un pic de context: Putin dăduse primele aluzii cu nucleara, iar eu nu-i mai văzusem pe băieții ăștia de la concertul de lansare al albumului Irezistibil tot în Expirat, în septembrie 2020, ăla full band și care mi-a plăcut maxim. Vezi aici.

Tensiunea și informațiile legate de războiul atât de aproape de noi intrau peste tot așa că nu eram chiar în cel mai concert mood. Dar, uneori, fac exact pe dos decât ce-mi zice confortul și am constatat că e un remediu bun. Așa s-a întâmplat și de data asta.De cum am intrat în club și am dat cu ochii de setupul pregătit de echipa din spatele Concrete Series am avut senzația că intru într-o sufragerie cozy, cu lumină discretă, canapele, fotolii și alte locuri de stat pe ele, aranjate cumva ca în jurul unui șemineu. Great job!! Apoi seria de îmbrățișări care mă reparau una câte una și pe care le-am savurat. Le mulțumesc tuturora pentru ele, Cristinel, Ana, Ioana, Silviu, Vlad, Răzvan, Adriana, Dorina, Mălina, Alin… A fost o imersie într-o oază de bine ♥️♥️♥️.

Au venit doar doi, ei doi, Vlad și Răzvan, cei care au pornit proiectul în cuibul lor din Iași. Celorlalți nu li s-au aliniat astrele de data asta, dar vine și vremea de un nou full band gig. Fiind în doi au mers pe linia acustică, alternând la partiturile vocale și acompaniindu-se cu chitara rece a lui Răzvan și electrica lui Vlad. Ăsta era tot rider-ul. A, mai era ceva. Publicul.

Au început cu niște vorbe emoționante, despre timp, loc și context și cum perspectiva unui război atârnă greu în exprimarea unor emoții artistice. Ca și la public dealtfel. Dar ne-am desfăcut unii pe alții. Chiar de la primele acorduri. Început cu piese d-ale lor, apoi câte coveruri bine executate și au ajuns la surprize. Da, ne-au dat trei piese din ce urmează. Aici e partea interesantă. Vor face trecerea pe piese în limba română, lucru sesizat deja de la Nu ne mai întoarcem, Noul Val, Manifest și piesa lansată recent, Nopți, zăpezi, ierni&co. Se pare că Iașiul cu Copoul, bojdeuca și Teiul și-a cerut dreptul 😊. M-am bucurat să aud asta. Prima dintre ele, una dulce, mi s-a părut cea mai bine lucrată și degrabă alunecătoare spre suflet. Nu mă întrebați cum se cheamă că nu știu. Nici ei nu știu încă. Am reținut-o și pe cea de-a treia, una mai dinamică și pe care ne-au dat-o și la bis semn că au planuri cu ea. Uite-o aici:Setlistul s-a reîntors apoi la hiturile lor cu Supreheroes – piesa la care publicul a început să cânte cu ei, peste ei… Do not give up, this is not what superheroes do … – Stockholm, Manifest, Nu ne mai întoarcem. Și publicul cânta cu ei…

Final cu Viktoria, ca să fie bine. Băieți, mi-ați intrat prin toate ungherele sufletului și-s recunoscător pentru asta. N-am rămas dator însă. Iar v-am stins lumina pe Viktoria. Mersi Alin și Kătală pentru complicitate 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s