Neboonia lui SandaÎn prima seară cu războiul la 500km de București am zis să dau curs frumuseții vieții și să merg la un concert. STEMA în Control cu Caliu și lansare de clip la Sharaiman. L-am luat și pe junior așa că eram pe socializare și educație, nu pe luat notițe pentru o recenzie. D-aia ideile-s amestecate și poze mai deloc 😜.Internetu-n flăcări, Controlu‘ mai chill, dar și el atins de subiectele zilei. Asta până când a început treaba cu videoclipul la Sharaiman lansat la concert și pe Underdog Station în același timp. Cam bun clipul. O poveste by Dorel Gnatiuc cu Oana Jipa dansând în casa pusă la dispoziție de Iulian Văcărean – inimosul din spatele multor proiecte, inclusiv Femei pe Mătăsari– și cu câteva imagini de impact cum sunt cele cu Caliu ieșind din întuneric cu vioara în mână. Genial!
Apoi scena s-a umplut cu: Robert Voicu la bass, Sficky la acordeon, Silviu Sanda la voce plus chitară și Daniel Bvs la tobe.

Acum vreo 3-4 ani la o bere mi-a zis Silviu că nu știe pe ce drum s-o ia din punct de vedere artistic. Simțea că n-are aderență la public. Eu cred că shamanul l-a îndreptat spre lumina aia bună a reflectoarelor. Filonul adus de trupă în prim plan are darul de a atrage public. Revivalul lăutăresc pe sonorități indie/surf rock a la Tarantino cu tot cu Caliu și vioara magică e un loz câștigător. Mama cu simfonica, tata cu rock’n’roll deci cultura mea lăutărească e spre zero, dar chiar și așa viața mi-a adus la ureche de-a lungul timpului multe piese din repertoriul ăsta. Și le simt, le anticipez de parcă le am pe undeva prin ADN.

Aici Visul basistului de data asta cu un invitat neașteptat devenind Visul lui Romică 😉.Văzând reacția publicului, dansul fervent și entuziast, balansul de șolduri și urletele pe versuri cred că they struck gold! Probabil, transgerenațional, sunt scrise ritmurile astea cumva în noi. Aveau și ei chemarea asta, vezi Himalaya, dar acum au conștientizat că ăsta e drumul.Prezența lui Caliu alături de ei pe scenă face proiectul lor și mai autentic și interesant. Rockerul față cu lăutarul. Nou vs vechi. Se înșurubează ca un liant și acordeonul diamantului Sfichy. E un melanj la care e de explorat big time. S-au prins de asta și ne-au dat și două piese în primă audiție. 2 ziare de la Adi Minune și Răpirea din serai a Romicăi Puceanu. La 2 ziare nu s-a auzit prea bine. Tonul grav pe voce s-a cam scufundat în bass, dar tot a prins și s-a prins lumea despre ce era vorba 😉. Pe lângă astea au dat-o și p-aia de la Severin și CFNA. Dezmăț fin, de Control.

În stilul ăsta STEMA o ia pe world music Straße și sunt șanse să-i vedem prin Berlin cât de curând. Neboonia lui Sanda începe să dea roade 🤘!

___________________________________________________________

Na că n-am vrut, dar m-au făcut băieții ăștia să scriu ceva. Bine!!

2 thoughts on “Neboonia lui Sanda

  1. eu sunt de acord, muzicienii pasionați nu au culoare sau nu pot fi respinși de trenduri. Aici spune publicul ce îi place iar publicul trebuie educat să asculte muzica de calitate.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s