Sacoșa cu prospături #236

Se simte ceva vânt primăvăratic prin hala de producție independentă și locală. Primăvară d-aia cu începuturi noi, cu spălat de traume și mizerii, cu luat de la zero. Pentru mărfuri care au trecut prin sacoșă poți să te uiți pe aici 😉.DJ NASA0755 ft. Vlad Flueraru & ZDA || Hai să începem cu dulce-amar. Pe un pat de soft pop/hip-hop se desfășoară un dialog imaginar, dar cât se poate de des întâlnit prin viața reală. Două suflete care se pot vedea foarte bine, dar din diverse de-ale vieții nu se văd. Un el, Vlad Flueraru, care o tot caută pe aleasa și o ea, ZDA, transformată-n metal de prea multe decepții. Are stofă de hit 😉. Recomand să luați la ascultat toată compilația MERCUR proaspăt ieșită de pe bancul de lucru de la Facem Records.


The Longest HeartbreakTrauma || Debut pe piață, luat repede la sacoșă. Alternativ-metal duo Pavlos Popovici & Dan Niculescu cu participarea vocii lui Cosmin Lupu de la Days of Confusion pentru extra dramatism și energie trimisă spre timpanele și sufletele noastre. O piesă despre vindecare, despre noul început după ce a trebuit să ți-o iei de la viață doar ca să înveți ceva. Terapeutică treaba și, dacă spectrul și tematica trupei se poziționează pe zona asta – și numele așa pare să indice- atunci e o trupă care va avea mare atracție la public 🤘.


Orkid Old Man Spite || Călătoria Orkid spre a brave new world continuă. După episodul în care începe căutarea și drumul spre (re)găsirea simbolică a Nordului urmează capitolul IV, aka al patrulea extras de pe albumul In the Light We Are Safe ce va fi lansat pe 26 martie. Un capitol în care se dă lupta cu forța care ne ține pe loc, cu lehamitea, cu abandonul, cu bătrânul din tine căruia i s-a luat și nu mai are speranțe. Lupta o simți din plin sonor. E cu ură, cu deznădejde. Dar răbufnirea se stinge și se vede speranța. Lupta e surprinsă vizual într-un videoclip plin de mișcare încremenită.


I lIe Wings of my own || Aș vrea să cred că piesa asta este un statement al artistului care e în spatele acestui proiect. Versurile mă duc spre asta. I need to break /All the chains / And the walls Around me. Piesa e fix ca un zbor de fluture care încearcă să ia altitudine, să treacă peste zidul care-l înconjoară. Un zbor spre mai bine. Da, e loc de mai bine. Îmi place dublarea vocii cu una din registrul grav spre growl.Gani ÎnCerc vicios || Rap pe beat lent, instrumental nostalgic, poezie în două – sau mai multe? – sensuri și un one-shot videoclip la care trebuie să fii atent ca să prinzi din cheia mesajului. E despre dragoste, dar nu numai. E despre ieșirea din cercul vicios, oricare viciu ne-ar da plăcere. Deci cumva despre renaștere. Poate chiar o poveste personală a lui Gani. Încă un single extras de pe viitorul ei album.Danish COCKNEY SAYIN (feat. Brian Petermann) || Primul extras de pe EP-ul Happy Guitar Day de la Danish aka Dan Secrieriu. Un funk disco cu insert de didgeridoo de la Brian Petermann. O piesă de dezmorțeală, cu vibe din ăla de te face să dansezi în drum spre bar 😉. Foarte cool și nimerite inserturile de guitar solo. Tot de la Amala Label 😉.

Oigăn + Jurjak Sociologie || Cine nu-i gata îi dau cu karata și-l spun lu’ tata 😜! S-a înhăitat Oigăn cu profu’ de anti-sociologie aka Mr Jurjak la piesa asta și au dărâmat cancelaria pe cea mai rockish piesă de pe albumul ANTIMATERIA care, în sfârșit, a fost lansat și e disponibil pe platforme, dar și la comenzi de vinil. O să fie dezmăț mare la concertul de lansarea, vă zic. Un videoclip cu primăvară-n păr și miros de șlagăr. Pus în ochiul nostru de însuși Jurjak.
Eyedrops Unde (cover la RASR ) || N-ascult Rock FM, dar asta nu mă împiedică să-i apreciez pentru câteva dintre demersuri. Așa cum e campania #RomâniaAreSângeDeRocker promovată și prin live-uri cu trupe locale. Așa a ajuns și Eyedrops acolo unde am dat peste piesa Unde 😊. Vă las pe voi să recunoașteți de unde-i coverul. Mi-a plăcut mult, într-un mod guilty pleasuresc – ce cuvânt am inventat – și le recomand s-o dea și prin gigurile live. Doar așa, de curiozitate. Și o să fiu atent la reacția publicului 😉.Cătălin Milea & Friends- SAL NEGRA || Vă aștern la final un covor sonor din jazz ca soundtrackul unui crâng în prag de primăvară. Extras dintr-un live de la Festivalul de Jazz de la Ploiești 2021. Triluri de Cătălin Milea saxes, Liviu Negru guitar, Adrian Flautistu double bass și Iulian Nicolau drums.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s