Sacoșa cu prospături #235

M-am strecurat printre plușuri, inimioare și cutii de bomboane roz ca să ajung la zona aia cu tarabe nealterate unde găsesc marfă pe gustul meu 😜.
ESSERETot ce vreau || S-a mai chill-uit muzica lui ESSERE, s-a schimbat și floul, versurile-s mai cu miez, mai concentrate pe fond decât pe formă. Tot pe rap, dar mai domol. Ideea e că devine din ce în ce mai cu sens proiectul lui. Tot ce vreau e să continue 😉.Gheorghe.MO.Gușan @ Cosmos FactoryLiniște || Un extras din proiectul moldav, Cosmos Factory, un proiect al băieților de la Cosmos în Buzunar, apărut ca o necesitate de colaborare între muzicienii din Rep. Moldova în condițiile de restricții. Așa apare conținut muzical nou și experimental la care se adună mai mulți artiști și trupe. De data asta Liniștea este răstălmăcită electro-experimental de vocea Delta pe Obraz aka Gheorghe Gușan. Ah, versurile…


The Mono JacksUmeri Aurii || Acum doi ani venea albumul Gloria cu tot cu concert de lansare la Arenele Romane. Ce-am înțeles eu din albumul The Mono Jacks v-am scris aici. Umeri Aurii e piesa de iubire împlinită. Dacă vrei să-i spui că te-ai cam decis că vrei să-ți petreci viața cu ea poți folosi piesa asta. N-o să dai greș… Umeri aurii ce-or să poarte copii… Un videoclip-joacă cu imagini filmate chiar de ei din diverse locuri, drumuri,concerte. Funny și amețitor totodată 😜.


Dl. Goe x NOSFE Dacă Pleci (feat. Cătălin Crișan) || Băi, cum se cheamă asta? Că nu-i cover, nu-i remix, nu-i nici remake. Dl Goe a pornit de la tema refrenului unui cunoscut șlagăr dintr-un clasic al muzicii ușoare Cătălin Crișan și anume piesa Dacă pleci lansată tocmai în 1996. De aici simpaticii mereu tineri și frumoși au extras doar o parte din refren restul venind de la ei. S-a alăturat și NOSFE cu o bucată mai spre hip-hop peste tot aluatul new-disco al piesei. Bonus avem chiar apariția vocală a lui Cătălin Crișan. Big like și pentru videoclip. Ne-au obișnuit deja cu producții de calitate, cu poveste și suspans. La fel și de data asta, o poveste la margine de Cișmigiu care prinde în ea crâmpeie de viață (ca să rămân în ton cu șlagărul 😜). O piesă să placă și la zoomer și la boomer. Deci, cum se cheamă asta? Reinventare?Cătălina CaraMissing pieces || Watch out for this girl ♥️! Să nu ziceți că nu v-am zis. True indie pop cu expresie, voce și emoții scoase de undeva din ea de ajung fix la sweet spot-ul ascultătorului. E bine pusă în valoare vocea și sensibilitatea ei în producția pieselor – cel puțin ce am auzit eu până acum. Pe 1 martie își lansează EP-ul de debut – Leap Year Baby– în Expirat și e de mers big time!!Firma Aștept un semn (Deșteptarea Primăverii) || A trecut prea mult timp și prea multe evenimente ca să mai am în minte momentul din piesă când apare neboonia asta de piesă. Nu știți despre ce este vorba? Despre punerea în scenă a poemului rock Deșteptarea Primăverii. V-am scris aici acum 3 ani și ceva despre experiența avută. M-a impresionat punerea în scenă la un nivel apropiat de fibra din care-s construit. Și mi-e clar, cu fiecare piesă pe care ne-o dă Firma din coloana sonoră, că trebuie să o revăd. Aștept doar un semn ♥️ … P.S. Ce-o fi scris în cod Morse la început?W3 4R3 NUM83R5DARK // BELOW || A patra piesă extrasă de pe viitorul material discografic al brașovenilor de la We Are Numbers. Sună și arată prin clip ca o chemare la scenă a oștilor de fani. Mult așteptata revenire la wall și pogo🤘🤘🤘!! Au mai folosit ei samplere prin piese, dar de data asta mi se pare că e exact ce trebuie, ajută la pregătirea momentelor de mișcare din concerte, este ca un buton de stop/start pe energia transmisă. Până acum e piesa care-mi sună cel mai pe gust din ce pregătesc metalcorenii din Brașov.Marsquake Joacă murdar || Avem aici un new entry la sacoșă. Cred și prima lor piesă. Am luat-o de pe tarabă ca pe o marfă care-mi stârnește curiozitatea. Și joacă murdar de-a rocku’ 😉 . Au elemente de post-metal cu samplere ceea ce i-ar plasa în contemporaneitatea stilului, dar alternează cu pasaje de rock dated al anilor 2000. Inclusiv partea vocală care mă duce spre trupele clasice ale rockului nostru neaoș. Aș merge mai cu curaj pe explorarea noilor sonorități mai ales că par o trupă tânără.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s