Cu FiRMA la teatru


Deșteptarea Primăverii/Poem teatral rock. Na, premieră pentru mine. M-a atras actul muzical din afiș, însemnând concepție și performance live al trupei FiRMA, în cadrul piesei de teatru de la Teatrul Mic. Am plecat cu mult mai mult de acolo.

afis-Desteptarea-Primaverii-noua-distributie-1200x1697Piesa, după un dramaturg german de acum 100 de ani Frank Wedekind , tratează un subiect cum nu se poate mai actual, conflictul dintre generații și efectele lui. Trăiesc, trăim într-o vâltoare din speța asta din cauza măririi speranței de viață, a interconectării exacerbate de internet și a emancipării. Cu toate astea ce a surpins autorul și, acum, regizorul Vlad Cristache este real, actual și personal în același timp. Pe măsură ce piesa curgea mă regăseam pe rând în personaje, în trăirile și experiențele lor, în tulburător de multe. Adolescenți aflați la confluența dintre descoperirea lumii, descoperirea lor și a presiunilor sociale. N-o să fac spoiler, mergeți și trăiți pe pielea voastră. Intens, nerecomandat pudicilor și celor prea mici să înțeleagă încă. Sau poate chiar recomandat pudicilor cu ceva dotări la mansardă 😉.


Trebuie să remarc efectul “nemernicilor” de la mezanin, aka FiRMA, care au accentuat toată experiența. O coloană sonoră compusă special și dedicat piesei care a subliniat cu roșu și bold mesajele piesei. Aplauzele actorilor și ale sălii pentru partea rock a piesei au fost pe deplin meritate. Sold out de înțeles, dar recomand să mergeți pentru adolescentul închis în voi.

2 thoughts on “Cu FiRMA la teatru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s